Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ Standard & Poor’s αναβαθμίζει τη Navios Maritime της Αγγ. Φράγκου

Η Standard & Poor’s αναβαθμίζει τη Navios Maritime της Αγγ. Φράγκου

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Navios Maritime Partners συμφερόντων κας Αγγελικής Φράγκου (κεντρική φωτό) προχώρησε η Standard & Poor’s, από «ΒΒ» σε «ΒΒ+», ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook).

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, το πιστωτικό προφίλ της Navios Maritime Partners θα συνεχίσει να επωφελείται από έναν μεγάλο και διαφοροποιημένο στόλο πλοίων και μια βάση EBITDA που θα επεκταθεί σε περίπου 800 εκατ. έως 850 εκατ. δολάρια το 2023, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2021.

«Η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την πρόβλεψή μας για διατηρήσιμες θετικές ταμειακές ροές τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενισχύοντας την οικονομική ευελιξία της Navios Partners για πιθανές διακυμάνσεις στα EBITDA, τις περαιτέρω ευκαιριακές εξαγορές πλοίων και τις απρόβλεπτες λειτουργικές οπισθοδρομήσεις. Η Navios Partners θα συνεχίσει να επωφελείται από έναν μεγάλο και διαφοροποιημένο στόλο. Η εταιρεία πλέον κατέχει και διαχειρίζεται ένα στόλο 176 πλοίων», σχολιάζει η S&P.

Καθαρά κέρδη 87,3 εκατ. δολάρια το 2022

Η εταιρεία Navios Maritime Holdings πρόσφατα ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 8,4 εκατ. δολάρια για το 4ο τρίμηνο του 2022, ενώ για το σύνολο της περυσινής χρήσης έφτασαν στα 87,3 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, τα EBITDA έφτασαν τα 32,6 εκατ. δολάρια το 4ο τρίμηνο και τα 355,1 εκατ. δολάρια στο σύνολο της χρήσης.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της εταιρείας, η κα Αγγελική Φράγκου δήλωσε πως «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022, κατά τη διάρκεια του οποίου (έτους) είχαμε καθαρά κέρδη 87,3 εκατ. δολάρια και EBITDA 355,1 εκατ. δολάρια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το 2022 βγήκαμε από τη διεθνή ναυτιλία και επί του παρόντος επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη της Navios South American Logistics, έναν πάροχο μεταφορών και υποδομών στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής. Θεωρούμε ότι οι παγκόσμιες μακροοικονομικές συνθήκες υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη στην περιοχή της Hidrovia και εστιάζουμε στη μεγιστοποίηση της απόδοσης από τα περιουσιακά στοιχεία, προσφέροντας πρωτοπόρες λύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Να σημειωθεί ότι η Navios Holdings κατέχει μετοχικό μερίδιο στη Navios South American Logistics Inc., μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδομής και logistics στην περιοχή Hidrovia της Ν. Αμερικής και συμμετοχές στην Navios Maritime Partners L.P., την εισηγμένη στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ναυτιλιακή εταιρεία που κατέχει και εκμεταλλεύεται bulkers και δεξαμενόπλοια.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ