Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΤΕΝ: Συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της- Πούλησε πλοίο έναντι 37,2 εκατ....

ΤΕΝ: Συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της- Πούλησε πλοίο έναντι 37,2 εκατ. δολ.

Tην πώληση του δεξαμενόπλοιου aframax «Izumo Princess», συνεχίζοντας την προσπάθεια ανανέωσης του στόλου της, γνωστοποίησε η Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων Νίκου Τσάκου.

Το «Izumo Princess, χωρητικότητας 105.500 dwt, κατασκευάστηκε το 2007 στο ναυπηγείο Sumitomo και πουλήθηκε έναντι 37,2 εκατ. δολαρίων εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αγοραστής δεν έγινε γνωστός, ωστόσο αλλά ναυτιλιακές βάσεις δεδομένων δείχνουν ότι το πλοίο χωρητικότητας 105.500 dwt, βρίσκεται υπό την κυριότητα της Noble Sphere Corp που είναι εγγεγραμμένη στις Σεϋχέλλες και το πλοίο μετονομάστηκε σε “Thorin”.

«Αυτή είναι δέκατη συναλλαγή και υπογραμμίζει τη δέσμευση της ΤΕΝ να απαλλαγεί από τα πλοία της πρώτης γενιάς και να ενισχυθεί με πράσινα πλοία μέσω της απόκτησης και κατασκευής οικολογικών πλοίων τελευταίας τεχνολογίας για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών της πελατείας μας», δήλωσε ο Γιώργος Σαρόγλου, πρόεδρος της ΤΕΝ.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες η ναυτιλιακή παρέλαβε Aframax tankers που κινούνται με LNG, ενώ προχώρησε στην απόκτηση και πέντε σύγχρονων tankers από τη Viken Shipping.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ