Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς

Υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς

Ένας εκπληκτικός Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό της Αστάνα απέναντι από τον Στέφανο Τσιτσιπά, επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-4) και επιβεβαίωσε έτσι τα υπέρ του προγνωστικά. Πρόκειται για την έβδομη συνεχόμενη φορά στις μεταξύ τους μονομαχίες όπου ο Σέρβος επικράτησε του έλληνα, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Χρειάστηκε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά ο Τζόκοβιτς, ώστε να αναδειχθεί νικητής στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, για τον 90ο τίτλο στην καριέρα του. Ο συμπατριώτης μας έδωσε ό,τι περισσότερο μπορούσε, όμως βρήκε έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών, σε εξαιρετική ημέρα.

Επίσης αυτή ήταν η 9η αποτυχημένη προσπάθεια του Τσιτσιπά σε τελικούς σε 500άρια τουρνουά, ενώ γνώρισε παράλληλα την 5η του ήττα, στο πιο καθοριστικό σημείο ενός τουρνουά από το Σέρβο.

“Το νιώθω σαν επανάληψη, έχει γίνει τόσες πολλές φορές. Θέλω να συγχαρώ τον Νόβακ, δεν σταματώ να το κάνω. Τι να πω, είσαι απίθανος, ένας φοβερός επαγγελματίας μέσα κι έξω από το γήπεδο. Δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον αυτό το τρόπαιο (σ.σ. απευθυνόμενος στον Τζόκοβιτς). Νιώθω λίγο ένοχος που σήμερα εκνευρίστηκα, γιατί το τρόπαιο ανήκε στον Νόβακ. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε στον τελικό και ήταν εδώ όλη την εβδομάδα. Δεν περίμενα να είναι τόσο ζεστή η φιλοξενία ερχόμενος εδώ. Ερωτεύτηκα τον κόσμο και την κουζίνα εδώ πέρα. Άξιζε στο Καζακστάν να έχουν ένα τέτοιο τουρνουά. Φεύγω ικανοποιημένος και ευχαριστώ την ομάδα μου για τη στήριξή τους”, τόνισε ο Τσιτσιπάς, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό που φώναζε το όνομά του.

Ο έλληνας πρωταθλητής έκλεισε την ομιλία του στα ρωσικά, με άπταιστη προφορά, μιας και η μητέρα του είναι Ρωσίδα, με τους φιλάθλους να ξεσπούν σε επευφημίες.

Ο Τζόκοβιτς τον ευχαρίστησε : “Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είμαι βέβαιος πως θα έχει πολλές νίκες εδώ, είσαι πολύ νέος ακόμη. Είσαι ένας φοβερός ανταγωνιστής, εσύ και η οικογένειά σου. Είστε μια ωραία ομάδα. Το μέλλον είναι λαμπρό το μέλλον για εσένα”.

 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ