Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτον MSCI Standard Greece η Τέρνα Ενεργειακή – Αναμένονται νέες εισροές

Στον MSCI Standard Greece η Τέρνα Ενεργειακή – Αναμένονται νέες εισροές

Επιβεβαιώνοντας όσα ανέφερε το FinUpNews.gr πριν από μια και πλέον εβδομάδα, χθες ο οίκος Morgan Stanley Capital International ανακοίνωσε την προσθήκη της Τέρνα Ενεργειακή στις… εκλεκτές μετοχές από την Ελλάδα, που απαρτίζουν το δείκτη MSCI Standard Greece.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη τόσο για τον όμιλο ευρύτερα Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα, όσο και για την ελληνική αγορά, που πλέον θα διαθέτει εννέα μέλη στον εν λόγω δείκτη, που αποτελεί ισχυρό επενδυτικό μπούσουλα για πολλά ισχυρά χαρτοφυλάκια και passion funds (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.) σε όλο τον κόσμο.

Πλέον ο δείκτης MSCI Standard Greece περιλαμβάνει τρεις τραπεζικές μετοχές και τρεις ενεργειακές, καθώς στις ΔΕΗ και Μυτιληναίος, προστίθεται η Τέρνα Ενεργειακή, επιβεβαιώνοντας το momentum του συγκεκριμένου κλάδου.

Πιο αναλυτικά, τον MSCI Standard Greece απαρτίζουν οι ΟΤΕ (με στάθμιση 19,8%), ΟΠΑΠ (15,7%), Eurobank (14,7%), Alpha Bank (11,9%), Εθνική Τράπεζα (11%), Μυτιληναίος (9,2%), Jumbo (12,24%), ΔΕΗ (7,22%) και Tερνα Ενεργειακή. Η τελευταία θα εισαχθεί στο δείκτη από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022. Οπότε το ισχυρό rebalancing θα γίνει έως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ενώ από σήμερα θα αρχίσουν οι κινήσεις χτισίματος θέσεων.

Η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε χθες στα 18,64 ευρώ με άνοδο 0,70% και όγκο 176 χιλ. τεμάχια, ενώ η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε στα 2,15 δισ. ευρώ που τη φέρνει στην 9η θέση της κατάταξης στον FTSE 25.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ