don't even ask

don't even ask

spot_img

Η επιμονή Λαγκάρντ, το deal για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Motor Oil-επενδύσεις ρεκόρ, υψηλό 20ετιας για Ideal Holdings, πακέτα επι πακέτων για Jumbo, «μάχη για την τρίτη θέση» και το portfolio του Γιώργου Χρυσικού

*Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, το 66% πιθανολογεί πως η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια (την προσεχή Τετάρτη), αλλά ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο για τον Ιούλιο. Με τις αποδόσεις των βραχύτερων treasuries να πλησιάζουν το “υψηλό” του Μαρτίου, ενώ στην Αυστραλία εκτινάσσονται στα υψηλά 10ετίας, οι ανησυχίες στις αγορές “κρατικών ομολόγων/χρέους” εντείνονται. Στην περίπτωση που η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη, η ΕΚΤ τι θα κάνει μία μέρα αργότερα;

*Επιμένει η Κριστίν Λαγκάρντ παρά το ότι δεν της βγαίνει, “τραυματίζοντας” όλο και βαθύτερα την ευρωπαϊκή οικονομία, τις επιχειρήσεις. Σε μία συγκυρία που η Ουάσιγκτον εντείνει την Inflation Reduction Act και στις Βρυξέλλες αναλώνονται σε φληναφήματα, καθεύδουν. Για την δε Γερτρούδη Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μάλλον για…amber alert, το βλέπω.

*“Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι…”, λέει ο Νίκος Ελευθερόγλου. Ωστόσο, τείνω να συμφωνήσω με την προσέγγιση του Μάκη Ανδρονόπουλου, για την “Διπλή λαβή Μητσοτάκη και την last minute ψήφο…”, καθώς ο έμπειρος συνάδελφος στοχοθετεί τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο η άποψη, λογική μου ακούγεται.

*Κλείνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, για το ultra deal ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με First Sentier για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Πολυαναμενόμενη η συμφωνία αλλάζει τα δεδομένα (και σημεία αναφοράς) στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο.

*Πρασινίζει και κερδίζει…ο Όμιλος Motor Oil. Επενδύσεις ρεκόρ, ύψους 4 δισ., έως το 2030. Στα 2,6 δισ. η αποτίμηση πάνω από την Helleniq Energy των 2,4 δισ. Την προσεχή Πέμπτη η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Helleniq Energy, προεδρεύοντος του Γιάννη Παπαθανασίου.

*Πέρασε το (υπόλοιπο) πακέτο της EpsiloNet στην Εθνική. Στις 15.10′ μέσω προσυμφωνημένης εντολής για 4,07 εκατ. τμχ στα 7,49 ευρώ. Συνολικής αξίας 30,45 εκατ. 

*“Mάχη” για την 3η θέση- στην σχετική κατάταξη- μεταξύ ΟΠΑΠ (στα 5,8 δισ.), Eurobank (5,6) και Εθνικής (5,5 δισ.). Άλλη “μάχη” για Πειραιώς vs Alpha Bank με την διαφορά στα μόλις 62 εκατ. ευρώ. Επιτυχές το Investors Day της Alpha Bank, σημαντικά πακέτα Τετάρτη-Πέμπτη αξίας 7+7 εκατ. ευρώ. 

*SKY Express, ναι μεν για το ΧΑ, αλλά όχι τώρα, το μήνυμα της διοίκησης. Προέχει η ανάπτυξη για το 2023 και η καθαρή λειτουργική κερδοφορία. Εκτός και εάν γινόταν χρήση “κελύφους”- “οχήματος” για την εισαγωγή, όπως φημολογήθηκε. 

*Με τη νέα κυβέρνηση και τον επόμενο αρμόδιο υπουργό τα τελικά για το (τουλάχιστον) 67% του μ.κ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Με ιδιαιτερότητες η Κρήτη, τα συμφέροντα κ.λ.π, όλα ανοιχτά, δεδομένης της ισχύος και της διείσδυσης των διεκδικητών στα καίρια. 

*Σε υψηλό 20ετίας plus η Ideal Holdings, ή σε ιστορικά υψηλό εάν θεωρηθεί ως νέο σχήμα υπό τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου. Με ταμείο, με διαθέσιμα και με monitoring σε 2-3 περιπτώσεις (δυνητικών) στόχων εξαγοράς.

*Είναι το “αλουμίνιο” σημείωνε η DeA προ ημερών για να εξηγήσει το…πομπάρισμα στην Alumil. Από την στιγμή που “πήρε μπροστά” στην ίδια λογική είναι και η EXALCO/Βιοκαρπέτ. Ουσιαστικά όλα τα ebitda e.t.c πραγματοποιούνται από την EXALCO. 

*Ωσεί…λειτουργούσα η ΕΝαλλακτική Αγορά, του ΧΑ, ούτε καν αυτά. Μαθαίνω- από Θεσσαλονίκη μεριά- πως για την ΕΝ.Α ετοιμάζεται η MED. Η γνωστή εταιρεία lingerie, υπό τον Χρήστο Χατζηβασιλείου. 

*Πακέτα-επί πακέτων και στην χθεσινή συνεδρίαση για τον τίτλο της Jumbo. Στα 23,84 ευρώ για 384.000 μτχ και στα 23,90 για 100.000 μτχ, συνολικής αξίας 11,5 εκατ. Δεν χρειάζονται περισσότερα από την DeA για την εισηγμένη, από τους hot της στήλης ο Απόστολος Βακάκης.

*Δεν βάζουν “το χέρι στην φωτιά” οι 2-3 επικρατέστεροι ενδιαφερόμενοι/διεκδικητές για τη νέα σύμβαση της “Αττικής Οδού”. Και για το 20%+10% (αλλά επί της ουσίας για το 20%) του ΔΑΑ “Ελευθέριος Βενιζέλος” κρατάμε μικρό καλάθι.

*Σε υψηλά 8ετίας το GREK ETF, σήμερα “κληρώνει” με Fitch, αλλά ο Απόστολος Σκουμπούρης “βλέπει” DBRS και 8η Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση η αναβάθμιση είναι ante portas, στην αγορά κρατικών ομολόγων/χρέους η τιμολόγηση γίνεται- καιρό τώρα- ως η οικονομία να διαθέτει το investment grade. 

*Fieratex, REDS/Καμπάς, Μουζάκης, Optronics e.t.c mid&small caps, όπου οι ταλαντωτές προϊδεάζουν για άνοδο. Money Flow Index. 

*Grivalia Hospitality, πλέον με το απόλυτο 100% του ΑΜΑΝzoe. Από αρχές Αυγούστου “ανοίγει” (δοκιμαστικά) το One & Only Aesthesis  (ex Αστέρια Γλυφάδας). Και με “Πεταλιούς” το portfolio του expert Γιώργου Χρυσικού.

*Press trip, στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort (Αγία Παρασκευή/ Κασσάνδρα Χαλκιδικής). Από τα πολύ καλά του portfolio της Zeus.international (του Χάρη Σιγανού). Το όλο event διοργανώνει η Outstand Communications (της Μαρίας Παπαθανασίου- Αρώνες). Στον 7ο χρόνο το εξειδικευμένο PR team.           

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask