don't even ask

don't even ask

spot_img

Τα…κενά του Joe, η λύση super Mario και το δίπορτο της Giorgia, δυσκολίες για αποεπένδυση (Εθνική), ο ευθύς Βακάκης, Κόκκαλης-Λασκαρίδης, οι long και τα μεγέθη, αερο-δρομιακά και οι ακριβές βενζίνες

*Σε ομιλία του ο Joe Biden ζήτησε από τους Ισραηλινούς να μην κινηθούν εναντίον της Χάιφα. Και όμως, πρόεδρος της υπερδύναμης. Πολιτικού χαρακτήρα η ομιλία-παρέμβαση του Mario Draghi καταδεικνύει το τεράστιο έλλειμμα στην Ευρώπη των-πάλαι ποτέ- Μπραντ, Μιτεράν ακόμη και μίας Θάτσερ. Αντ’ αυτών “ολίγιστες” παρουσίες μίας Γερτρούδης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

*Τα επίχειρα της μέχρι πρότινος πολιτικής της Christine Lagarde θα μπορούσε να είναι- μεταξύ άλλων- η αδυναμία της ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων (κατά 25 μ.β έστω) στην συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου. Λίγο αργά για την διαφοροποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τη μέγγενη της Ομοσπονδιακής των ΗΠΑ, αλλά έστω και τώρα μακάρι να προχωρήσει.

*Ενισχύονται οι σχέσεις Παρισιού-Ρώμης- έχει αναφερθεί σχετικά η DeA- δίπορτο το έχει η Τζόρτζια Μελόνι, καθώς είτε με τον Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος συμπλέει σε όλο και περισσότερα, είτε με την επελαύνουσα Μαρί Λεπέν μπορεί να προωθήσει την ατζέντα της. Σε ότι αφορά τα της οικονομίας- Μακρόν και Μελόνι συμφωνούν ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν Ντράγκι. Προσώρας η Αθήνα υποστηρίζει την Γ.Ο φον ντερ Λέϊεν πλην όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε λόγους να ενισχυθεί περαιτέρω ο Ιταλός/ex ECB e.t.c. Για να δούμε, θα συμπορευτεί η Αθήνα με Παρίσι-Ρώμη;

*Διαβάζω (radar) πως η πλευρά της Γιάννας Αγγελοπούλου “ρίχνει δίκτυα” προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη. Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε…

*Σταθερή η μείωση θέσεων στα τραπεζικά χαρτιά από ορισμένα ξένα funds, με χρηματιστές να την αποδίδουν στο ότι το αφήγημα για τον κλάδο “γκριζάρει” ενώ μάλλον αρνητικά αποτιμάται η διαφαινόμενη απο-επένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική για Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Κοινός τόπος στην κοινότητα πως, όσο χαμηλώνει η πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης, όσο βραδυπορούν οι εκταμιεύσεις από το RRF,  χωλαίνει η απορροφησιμότητα και δυσλειτουργούν διαγωνισμοί και λοιπές μεταρρυθμιστικές ενέργειες, τόσο μειώνεται η εκτίμηση για την πιστωτική επέκταση, συνακόλουθα την επίτευξη των στόχων που είχαν θέσει οι τραπεζίτες. Ενδεικτική, και μόνον, η περίπτωση του FlyOver, στην Θεσσαλονίκη. Με τους κυβερνητικούς να “τρέχουν”, εκ των υστέρων.

*Jumbo, συμφωνεί-διαφωνεί κάποιος με τον sui generis επιχειρηματία-βασικό μέτοχο πλην όμως, τόσο ο Όμιλος είναι αλφάδι-όσο ο Απόστολος Βακάκης από τους λίγους που τα λένε χωρίς comme il faut “στρογγυλοποιήσεις”. Γιατί είναι και το greedflation που όλο και διευρύνεται, όπως άλλωστε τα’ χει πει και ο κεντρικός μας.

*Μείωση πωλήσεων (7,2%) αλλά αύξηση στην κερδοφορία-κατά το πρώτο 3μηνο- για την Papoutsanis. Συζητά για νέα συμβόλαια, σχεδιάζει και δεύτερη χρηματική διανομή. Αρκάδι και “ξενοδοχειακό” κάνουν την διαφορά.

*ΑΔΜΗΕ, θα μπορούσε να είναι το νέο trend για τον ευρύτερα εννοούμενο ενεργειακό κλάδο. Θεαματική αύξηση οικονομικών αποτελεσμάτων, ανοιχτό το ενδεχόμενο διανομής επιπλέον μερίσματος.

*Τιμές σε προϊόντα βασικής/καθημερινής διατροφής ακριβότερες των προ θέσπισης των μέτρων. Είναι και ο αναποτελεσματικός έλεγχος των συναρμόδιων υπουργείων, είναι και οι επιχειρηματίες που συνεχίζουν τροφοδοτώντας τον πληθωρισμό απληστίας.

*Intracom Properties/ex ΚΛΜ, Κέκρωψ κ.α. θυγατρικές-συμμετοχές συμφερόντων Κόκκαλη. Εισφερόμενες υπεραξίες στην holding Intracom. Προσεχώς και η ενισχυμένη συμμετοχή της πλευράς του επιχειρηματία στο project Voria- με Θανάση Λασκαρίδη. Και ας διαψεύδονται τα σενάρια…

*Lavipharm, την Τετάρτη η παρουσίαση στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης αναλυτών, στην αίθουσα Ερμής του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στην παρουσίαση ο CFO Βασίλης Μπαλούμης, θα συμμετέχει ο COO & Country Manager Παναγιώτης Γιαννουλέας.

*Μεγέθη όπως Mytilineos, Jumbo, Motor Oil, TITAN, Viohalco, HelleniQ Energy, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ κ.α. μπορούν να κάνουν την διαφορά για τους long, ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα, τις επιχειρηματικές διεργασίες, τις προοπτικές. Χρηματιστές εκτιμούν πως μία ενδεχόμενη λύση/διέξοδος θα μπορούσε να είναι η μερική “απο-τραπεζοποίηση” της αγοράς, με ενίσχυση blue chips- σηματωρών παράλληλα με την ανάδειξη mid caps μεγέθους και προοπτικών. Τουλάχιστον για όσο ο τραπεζικός κλάδος είναι υπό πίεση-με πιθανότερο ενδεχόμενο την καταγραφή χαμηλότερων τιμών-ικανών να δελεάσουν την εκ νέου ενεργοποίηση ξένων funds. ΔΑΑ.

*Στην εξαγορά του 50,01% του μ.κ του αεροδρομίου του Εδιμβούργου προχωρά η Vinci Airports. Στο 1,27δισ. λίρες το τίμημα που συμφωνήθηκε με την Global Infrastructure Partners- βασικό μέτοχο/διαχειριστή του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Σκωτίας (ενδεικτικό το μότο: Where Scotland meets the World). Η GIP, που απέκτησε το αεροδρόμιο το 2012, διατηρεί το 49,99% με την προοπτική παράλληλης ανάπτυξης με τον γαλλικό όμιλο που σημειωτέον από το 2019 έχει τον έλεγχο του 50,01% του Gatwick Airport. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, το deal των Γάλλων στην Σκωτία θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον και για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς η εξαγορά έγινε σε όρους αποτίμησης Χ13 φορές τα ebitda.

*Mε 2 ευρώ plus το Πάσχα των Ελλήνων. Σε χαμηλά 2μηνών οι τιμές για Brent, WTI, αλλά εδώ είναι Ελλάδα… Ακριβώς όπως τα σημείωνε ο Βασίλης Γούλας. Και από κοντά ο Γιώργος Αλεξάκης για το πόσοι Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

*Αυτά είναι, ωστόσο, Καλό Σ.Κ…    

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask