don't even ask

don't even ask

spot_img

Οι κινήσεις Σωκράτη, το σωτήριο άγγιγμα Καραμούζη, ιστορικά υψηλά για Motor Oil-Jumbo, η…αναγνώριση του ΤΙΤΑΝα, σήμερα η Πειραιώς, τα μεγέθη της ΤΕΡΝΑ και η επιμονή δικαιώνει (Cenergy Holdings)

*Η προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα και την συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για την απασχόληση Απριλίου στις ΗΠΑ, την Παρασκευή. Την προηγούμενη εβδομάδα ο S&P500 ενισχύθηκε 2,7% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Νοέμβριο, τερματίζοντας σερί 3 εβδομάδων με απώλειες. 

*Overdrive χθες για τη μετοχή της TESLA- έως 13%- μετά τις πληροφορίες πως οι κινεζικές αρχές θα επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Κίνα το σύστημα πλήρως αυτόματης οδήγησης. Άλλη μία on target στόχευση του φίλου-αναγνώστη από την Wall Street, που προ 5 ημερών σημείωνε “…έχουμε μία πρώτη έντονη ανοδική αντίδραση στη ΤSLA με 14% στα 165$, μετά τις δηλώσεις του Elon, για πιο προσιτά και οικονομικά μοντέλα οχημάτων, που θα αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις της εταιρείας εντός του 2025. Με διάσπαση των 170$ plus ενισχύεται σημαντικά το ανοδικό σενάριο άμεσης προσέγγισης των 200$… Τώρα, ο φίλος επανέρχεται σημειώνοντας ότι, η διάσπαση των 170$ έδωσε νέο ισχυρό αγοραστικό σήμα που σε συνδυασμό με short squeeze οδήγησε μέχρι στιγμής το χαρτί στα 190$. Επόμενη αντίσταση τα 200$, όπου με διάσπαση τους ανοίγει ο δρόμος για τα 230-240$…”.

*Αυτά για την TSLA, την στιγμή που ο Άντονι Μπλίνκεν (προσ)καλεί την Χαμάς να αποδεχθεί την εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία. Δηλώσεις του υπ.Εξ των ΗΠΑ από το Ριάντ/Σαουδική Αραβία, την ώρα που Ζοζέπ Μπορέλ δήλωνε πως ευρωπαϊκά κράτη θα αναγνωρίσουν παλαιστινιακό. Στην Ευρώπη: καμπανάκι για πληθωρισμό από Βερολίνο-Μαδρίτη. Όχι πως είναι καλύτερη η κατάσταση για το Παρίσι. Εξού η σπουδή Μακρόν για Ντράγκι.

*Ο ΤΙΤΑΝ στην λίστα των Financial Times “Europe’s Climate Leaders”. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει την διαρκή δέσμευση του ΤΙΤΑΝα για αριστεία στην περιβαλλοντική διαχείριση και τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, σημειώνεται από την εισηγμένη. ΟΚ, αλλά δεν είναι μόνον αυτός ο λόγος για τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά, χθες με νέα άνοδο 2,60% στα 29,55 ευρώ, με συναλλαγές 60.250 τμχ. Αποτίμηση 2,314 δισ., ολοταχώς για MSCI Greece Standard, με “διαβατήριο” την επιδότηση των 61,7 εκατ.$ για περιβαλλοντικού χαρακτήρα επένδυση (στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης). Προκαταβολή για σημαντικά μεγαλύτερες επιδοτήσεις από την αρμόδια υπηρεσία του υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ. Πάντα πάνω στο τραπέζι σκέψεις για ενεργότερη αξιοποίηση της ΤΙΤΑΝ America.

*Σήμερα, η διοίκηση της Πειραιώς ανοίγει την αυλαία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 3μηνου 2024. Στα 3,004 ευρώ, με απώλειες η μετοχή, στο μέρισμα η προσοχή.  Αύριο, η σειρά της Εθνικής. Στα 7,67 ευρώ η μετοχή, επίσης με πωλήσεις αλλά με μικρότερες απώλειες. Στα 7,015 δισ. η αποτίμηση της Εθνικής, στα 4,881 δισ. της Πειραιώς. 

*Δεν συζητάμε οποιαδήποτε συμφωνία με τον όμιλο Γρύλου, η απάντηση της Attica Συμμετοχών σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Δεν θα σταθώ τόσο στην ουσία των όσων διαψεύδονται- άλλωστε αυτοί που άλλαξαν 211.000 τμχ σε τιμές έως 7,08% υψηλότερα γνωρίζουν τα περί…καπνού και…φωτιάς, αλλά στα αντανακλαστικά που επέδειξε η Κεφαλαιαγορά. Για ακόμη μία φορά το team υπό την Βασιλική Λαζαράκου ενήργησε άμεσα, ρηξικέλευθα, αποτελεσματικά. Για αυτό και τα εύσημα στην επικεφαλής της Ε.Κεφ και την ομάδα της Ιπποκράτους. Προσωπικά, η εκτίμηση μου είναι πως σε αυτή την αποτίμηση οποιαδήποτε συζήτηση είναι άνευ περιεχομένου. Παράλληλα, προσβλέποντας στη δημιουργία “κρισίμου μεγέθους” της 100% θυγατρικής Attica Blue Hospitality. Με την βεβαιότητα πως θα επανέλθω… 

*Προς διάθεση του 15% του μ.κ της Austria Card. Placement για σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό της πρώην Inform Lykos- διεθνοποιημένου πλέον αυστριακών συμφερόντων ομίλου. Η είδηση “βγήκε” αργά χθες απόγευμα, στο Bloomberg. 

*Ανακοίνωσε μεγέθη 3μηνου η Papoutsanis, στα 14,2 εκατ. ο κύκλος εργασιών, με αύξηση 52% στα καθαρά κέρδη. Η εισηγμένη παρουσιάζει την πλήρη σειρά “Αρκάδι”, eco friendly από τα top hits του 2024. 

*Τι ήταν να ανακοινώσει και διανομή μερίσματος και επιστροφή κεφαλαίου ο Σωκράτης (ένας είναι…). Ένας χαμός στα media, ένας χαμός στο ταμπλό, με την Intracom Properties στα 1,68 ευρώ- με άνοδο 5,66%-, με την Intracom Holdings στα 3,72 με 5,08% και την Intralot στα 1,156 με 1,94% με αυξημένες συναλλαγές για το τρίο. 

*Doppler και σήμερα αναφορά της DeA, μετά το σωτήριο άγγιγμα του Νικόλα Καραμούζη. Η SMERmediumC εισφέρει χρήμα, διευθέτηση τραπεζικών υποχρεώσεων, τα μέλη της πλευράς Σταυροπούλου εκχωρούν σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό και στο ταμπλό, δεύτερο σερί με super άνοδο. Με 8,72% στα 1,02 ευρώ. 

*Motor Oil και Jumbo για νέα ιστορικά υψηλά μετά τον ΤΙΤΑΝα, όπως σημείωνε προ ημερών η DeA. Πάλι “ταμείο”. Η επιτυχία συνοδεύει την υπερβολή και όχι τη μετριοπάθεια, είχε πει ο Oscar Wild. Κάτι παραπάνω θα ήξερε ο Οσκαρικός Ιρλανδός. 

*Αύξηση 30% στα καθαρά κέρδη του ΔΑΑ Ελευθέριος Βενιζέλος και όμως η επενδυτική κοινότητα δεν συγκινείται…

*Cenergy Holdings, ο επιμένων δικαιώνεται. Η κίνηση στις ΗΠΑ έφερε τον “βασιλιά” σε θέση ματ. Peanuts η αποτίμηση των 1,492 δισ., στα 1,8 δισ. (at least) το fair value σύμφωνα με παράγοντα τον οποίο εμπιστεύομαι. 

*Αποτελέσματα 2023 από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή χθες.

*Σήμερα Q1/2024 από Πειραιώς αλλά και Coca Cola HBC. Σύμφωνα με την ΒΕΤΑ χρηματιστηριακή “…οι Τράπεζες θα συντηρήσουν το ενδιαφέρον της Αγοράς, ανοίγοντας τον Τραπεζικό κύκλο των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου. Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς (30/4), όσο και η Εθνική Τράπεζα (1/5) αναμένεται να δείξουν ένα ικανοποιητικό σετ κερδοφορίας, στο οποίο τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η μικρή μείωση των εσόδων από τόκους και προμήθειες, η μικρή μονοψήφια αύξηση στο λειτουργικό κόστος και ο χαμηλός δείκτης πιστωτικών προβλέψεων…”.

*Σήμερα, τελευταία συνεδρίαση Απριλίου και 4μηνου, επίσης τελευταία για εισηγμένες που εμπλέκονται στα σενάρια εισόδου, ή αποχώρησης από τον δείκτη FTSE25 (η αναθεώρηση θα γίνει με βάση τη μέση συνολική κεφαλαιοποίηση του Απριλίου και όχι με βάση τη συνολική κεφαλαιοποίηση της τελευταίας συνεδρίασης που ίσχυε μέχρι τώρα). Στις 14 Μαΐου 2024, οι ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI της τριμηνιαίας αναθεώρησης. Οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν από την 3η Ιουνίου 2024, με τους επενδυτές να λαμβάνουν τις θέσεις τους έως τις 31 Μαΐου.

*Αυτά προσώρας, ένα μικρό διάλειμμα και η DeA θα είναι on track και πάλι τη Μεγάλη Παρασκευή. Θυμίζοντας και τις αργίες που ακολουθούν Δευτέρα-Τρίτη του Πάσχα. 

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask