Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΖαχαράκης (Fast Finance): Καθοριστικό για τη συνέχεια το placement της Πειραιώς

Ζαχαράκης (Fast Finance): Καθοριστικό για τη συνέχεια το placement της Πειραιώς

Στις μεγάλες αντοχές της αγοράς που παρά τις μικροδιορθώσεις παραμένει πλησίον των υψηλών 13 ετών αναφέρεται σε νέα ανάλυσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης (κεντρική φωτό), ενώ σημειώνει πως το placement που έρχεται στην Πειραιώς είναι το πιο σημαντικό χρηματιστηριακό γεγονός.

Εκτιμά πως «το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και η υπερκάλυψη δεδομένη, καθώς οι ξένοι συνεχίζουν να απορροφούν πακέτα σε συγκεκριμένα επίπεδα τιμών μιας και δεν βρίσκουν εύκολα μεγάλη προσφορά στην αγορά.

Το προηγούμενο διάστημα είδαμε και στα επίσημα στατιστικά να αυξάνονται οι τοποθετήσεις από τους ξένους αλλά παράλληλα να αυξάνονται και οι νέοι κωδικοί που ενεργοποιούνται και πάλι στην αγορά. Η επιτυχία του Ελ. Βενιζέλος βοήθησε σημαντικά στην προσέλκυση νέων επενδυτών ενώ μέρος των κεφαλαίων που δεν μπόρεσαν να αγοράσουν στο IPO τοποθετούνται στην αγορά.

Από την άλλη, ο κοιμισμένος ΟΤΕ ξύπνησε να βοηθήσει στις πιέσεις των πωλητών σε άλλους τίτλους δοκιμάζοντας για τέταρτη φορά το τελευταίο τρίμηνο την εβδομαδιαία αντίσταση των 13,50 ευρώ που κατοχύρωση σε εβδομάδα θα ανοίξει τον δρόμο για τα επίπεδα των 14,60 ευρώ».

Αναφορικά με το Γενικό Δείκτη ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως στην περιοχή των 1.400 μονάδων είναι εύλογες οι διακυμάνσεις και οι αψιμαχίες αγοραστών – πωλητών, «καθώς τα επίπεδα αυτά έχουν “μνήμη” τόσο από το 2009 όσο και από το 2003. Παρόλα αυτά, να σημειωθεί πως η αγορά κάνει προσπάθεια να ανακαταλάβει το οχυρό που έχασε το 2010.

Ουσιαστικά οι περισσότεροι τίτλοι το έχουν ήδη καταφέρει εδώ και μεγάλο διάστημα και πλέον ο τραπεζικός είναι αυτός που θα πάρει το τεχνικό βάρος στις πλάτες του όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές».

Αναφορικά με τα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως «το πιο σημαντικό νέο τεχνικό δεδομένο είναι το νέο ημερήσιο stop στον τραπεζικό κλάδο που πλέον είναι στις 1.209 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας. Ο Γενικός Δείκτης δείχνει ότι τουλάχιστον προβληματίζεται στην ζώνη των 1.410+ μονάδων και μένει να δούμε αν δοκιμαστεί κατοχύρωση άμεσα ή μπούμε σε μία πλάγια κίνηση ή διόρθωση.

Μόνο μία δυνατή συνεδρίαση μπορεί να δώσει συνέχιση στις 1.425 ή και 1.487 μονάδες άμεσα. Οι 1.387 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που διάσπαση θα μας φέρει στις 1.362 ή και στις 1.350 μονάδες, στο κάτω μέρος του καναλιού.

Είμαστε σε φάση που το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό είναι με αγοραστικό σήμα. Παράλληλα το εβδομαδιαίο του ΓΔ βρίσκεται σε επιθετική τάση. Είναι λογικό οι περισσότεροι να περιμένουν διόρθωση παρόλα αυτά οι μαζικές κινήσεις σε ένα χαρτοφυλάκιο είναι ότι χειρότερο για μείωση αποδόσεων.

Το 2024 ήδη μέσα στον πρώτο ενάμιση μήνα έχει δείξει τις προθέσεις του με τα κέρδη του Γενικού Δείκτη να ξεπερνούν σε απόδοση και φέτος της υπόλοιπες αγορές. Οι συζητήσεις για νέα deals πρέπει να είναι στο ζενίθ της τελευταίας 20ετίας ενώ δεν θα λείψουν οι νέες αναβαθμίσεις και τιμές στόχοι όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι ξένοι θεσμικοί έχουν βάλει για τα καλά στον στόχαστρο την Ελληνική αγορά ενώ φαίνεται ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις θα μεγεθυνθούν το επόμενο διάστημα».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ