Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑγαπητέ Τζιάνι προκαλείς!

Αγαπητέ Τζιάνι προκαλείς!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο φαίνεται πως θεωρεί ότι η θέση του προέδρου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας του ποδοσφαίρου του επιτρέπει να μας θεωρεί όλους ηλίθιους! Το αφεντικό της μπάλας συμπεριφέρεται σε όλους εμάς σαν τους ιθαγενείς που τους πουλάνε καθρεφτάκια.

Αγαπητέ Τζιάνι, θα σας στεναχωρήσουμε, όμως οι φίλοι του λαοφιλέστερου αθλήματος έχουμε εντάξει το ποδόσφαιρο (που για εσένα είναι μόνο μπίζνα), στη ζωή μας ως σημαντικό της μέρος. Άρα συμμετέχει στη διαμόρφωση της νοοτροπίας των λαών, στα χαρακτηριστικά τους και στη συνολική τους κουλτούρα καθοριστικά.

Φίλε πρόεδρε, στην προσπάθεια να πείσεις για την αναγκαιότητα διεξαγωγής της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στο Κατάρ (ήμαρτον), έφτασες να φροντίσεις να υπάρχουν ακόμη και fake οπαδοί στις υποδοχές των αποστολών των εθνικών ομάδων στη Ντόχα.

Επομένως, το παραλήρημά σου, παραμονή της έναρξης του Μουντιάλ, δεν πείθει κανέναν. Θέλεις δηλαδή να μας πεις ότι νοιάζεσαι για τις κατηγορίες της κοινωνίας που έθιξες, προκειμένου να τις υπερασπιστείς. Καλό…

Βρε αθεόφοβε πρόεδρε, άκουγες τι έλεγες, ή τα διάβαζες κατευθείαν, χωρίς να τα έχεις κοιτάξει έστω για λίγο;

“Σήμερα έχω έντονα συναισθήματα. Σήμερα αισθάνομαι άνθρωπος του Κατάρ, αισθάνομαι Άραβας, αισθάνομαι Αφρικανός, αισθάνομαι ομοφυλόφιλος, αισθάνομαι ανάπηρος, αισθάνομαι μετανάστης εργαζόμενος”, δήλωσε ο Τζιάνι, (οι φίλοι τον φωνάζουν Τζάνι), για να μας κάνει να αισθανθούμε ευνοϊκά προς τη διοργάνωση. Να αγαπήσουμε ένα Μουντιάλ σε μία χώρα οι κατοικοι της οποίας ενδιαφέρονται για εντελώς διαφορετικά ζητήματα.

Για ποια διοργάνωση άραγε να νοιαστούμε; Αυτή που εξαιτίας της σταματούν τα πρωταθλήματα της Ευρώπης στη μέση και τα κόβει σε μία από τις πιο δυνατές τους περιόδους; Πώς να μας αρέσει ένα Μουντιάλ του οποίου έχουν πωληθεί και αγοραστεί τα πάντα;

Το καλύτερο όμως το άφησε για το τέλος ο πρόεδρος- άνθρωπος : “Αναρωτιέμαι γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί εδώ από το 2016. Δεν είναι εύκολο να πάρεις τους επικριτές μιας απόφασης που πάρθηκε πριν από 12 χρόνια. Το Κατάρ είναι έτοιμο, θα είναι το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστώ το Κατάρ, μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Εγώ υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο”.

Αναρωτιέσαι γιατί ο κόσμος αηδίασε, με το θάνατο τόσων εργατών; Γιατί προκύπτουν αποκαλύψεις για το ένα ψέμα μετά το άλλο; Ωραίος ο Τζάνι. Όταν έχεις θράσος δεν έχεις όρια. Όπως ωραία και χωρίς οικονομικά όρια θα είναι η τελετή έναρξης. Καλή διασκέδαση…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ