Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο Bitcoin ως το νόμισμα για το διεθνές εμπόριο; Τι λέει...

Το Bitcoin ως το νόμισμα για το διεθνές εμπόριο; Τι λέει η Citi

Το Bitcoin βρίσκεται σε «σημείο καμπής» με τη Citigroup να δηλώνει πως το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να γίνει το προτιμώμενο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο.

«Στο μέλλον το ψηφιακό νόμισμα είτε θα γίνει το προτιμώμενο νόμισμα για το διεθνές εμπόριο ή θα αντιμετωπίσει μία “κερδοσκοπική κατάρρευση”, σημειώνουν αναλυτές της Citi, προσθέτοντας πως «υπάρχουν πολλά ρίσκα και εμπόδια στο δρόμο του Bitcoin προς την πρόοδο».

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Citi αναφέρουν ότι στην περίπτωση που επιχειρήσεις και ιδιώτες αποκτήσουν πρόσβαση, μέσων «ψηφιακών πορτοφολιών», στα νέα ψηφιακά νομίσματα που σχεδιάζουν να εισάγουν μια σειρά κεντρικές τράπεζες, τότε το Bitcoin θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση.

Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin τις προηγούμενες ημέρες βίωσε τη χειρότερη του εβδομάδα σε διάστημα ενός έτους. «Τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 12 μηνών βίωσε το Bitcoin, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχασε το 1/5 της αξίας του. Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στα 46.672 δολάρια την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου», όπως ανέφερε το Bloomberg.

Β. Κοντομίχης

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ