Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτον MSCI Standard Greece η Πειραιώς – Εκτός δείκτη η Τέρνα Ενεργειακή

Στον MSCI Standard Greece η Πειραιώς – Εκτός δείκτη η Τέρνα Ενεργειακή

Στο δείκτηMSCI Standard Greece εισέρχεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες όλου του τελευταίου διαστήματος, ενώ παράλληλα εκτός του συγκεκριμένου δείκτη τέθηκε η Τέρνα Ενεργειακή που πλέον θα συμμετέχει στον small cap. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε την Πέμπτη 31 Αυγούστου θα λάβει χώρα το rebalancing.

Πρόκειται για την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη MSCI Standard Greece με τη μετοχή της Πειραιώς να αναβαθμίζεται καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ πλέον στο δείκτη συμμετέχουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, (Eurobank, Εθνική, Alpha Bankk και Πειραιώς), καθιστώντας τον κλάδο ναυαρχίδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της Morgan Stanley, η ένταξη της Τρ. Πειραιώς στον MSCI Standard Greece αναμένεται να προσελκύσει από παθητικά κεφαλαία (τα οποία παρακολουθούν πιστά τους δείκτες) εισροές ύψους περίπου 166 εκατ. δολαρίων που αντιστοιχούν σε συναλλαγές 13 ημερών (ημέρες συναλλαγών βάσει των μέσων συναλλαγών).

Για την Τέρνα Ενεργειακή η διαγραφή μπορεί να οδηγήσει σε παθητικές εκροές ύψους 64 εκατ. δολαρίων, ή αντίκτυπο στις συναλλαγές 18 ημερών για την κάλυψη της προσφοράς.

Βάσει των στοιχείων πριν την αναθεώρηση που ανακοινώθηκε σήμερα στον MSCI Standard Greece μετέχουν δέκα μετοχές: Eurobank με ποσοστό συμμετοχής 14,31%, Mytilineos με 14,08%, Alpha Bank μεο 12,67%, Εθνική Τράπεζα με 11,92%, Jumbo με 10,89%, ΟΠΑΠ με 10,09%, ΟΤΕ με 9,72%, ΔΕΗ με ποσοστό 7,85%, η Motor Oil με 5,31% και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 3,16%. Εξυπακούεται ότι αυτά τα ποσοστά θα διαφοροποιηθούν μετά την προσθήκη της Τρ. Πειραιώς και τη διαγραφή της Τέρνα Ενεργειακή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ