Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠοιος είναι ο Λεωνίδας Στεργίου που έκανε ντεμπούτο με την Ελβετία

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Στεργίου που έκανε ντεμπούτο με την Ελβετία

Το όνομά του για πολλούς ακούγεται πρώτη φορά. Ο Λεωνίδας Στεργίου πάντως φόρεσε στα είκοσί του τη φανέλα της Εθνικής ομάδας ανδρών της Ελβετίας σε επίσημο αγώνα. Ας δούμε το προφίλ του :

Γεννημένος στο Βάτβιλ του Τόγκενμπουργκ, μια πόλη περίπου 9.000 κατοίκων, ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του από τη Σερβία. Τα πρώτα βήματα τα έκανε στις μικρές εθνικές της Ελβετίας αγωνιζόμενος σε όλες, από τις Κ15, Κ16, Κ17, Κ19 μέχρι την Κ21, στην οποία είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μέχρι πρότινος δεν είχε χρισθεί διεθνής με την ομάδα των ανδρών, ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής αυτό άλλαξε. Το ρολόι σημάδευε το 79′, όταν πήρε τη θέση του Ροντρίγκερζ για την παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα της Ελβετίας στο υψηλότατο σκαλί. Μάλιστα το ντεμπούτο του ήταν ονειρικό, μιας και η ομάδα του κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Πορτογαλίας.

Από 13 ετών ήταν στις ακαδημίες της Σεντ Γκάλεν και στις 6 Φεβρουαρίου το 2019 έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα, απέναντι στη Ζυρίχη. Στη δεύτερη, κιόλας, συμμετοχή του με τη Βασιλεία, η ελβετική εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung» έγραψε: «Το μαργαριτάρι από το Τόγκενμπουργκ. Έπαιζε σαν βετεράνος, ειδικά με τον τρόπο που έπεφτε πάνω στους αντιπάλους του».

Tα ποδοσφαιρικά του πρότυπα είναι ο Σέρχιο Ράμος, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και ο Φαμπιάν Σχαρ, οποίος αγωνίζεται στη Νιούκαστλ. Με την πρώτη ομάδα της Σεντ Γκάλεν έχει καταγράψει συνολικά 123 συμμετοχές με απολογισμό 1 γκολ και 2 ασίστ.

Η επιλογή Εθνικής

Ο νεαρός ταλαντούχος αμυντικός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με τη γαλανόλευκη φανέλα, αν και ο Φαντ Σχιπ κατά την διάρκεια της θητείας του στον πάγκο της εθνικής μας είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του. Για τον Στεργίου όμως η Ελβετία είχε το προβάδισμα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ