don't even ask

don't even ask

spot_img

Ο Biden, ο “καπνός” και ο Philip Lane, οι “λοχαγοί” του ΠΑΣΟΚ και ο Λοβέρδος, επιχειρηματίες περί αυτοδυναμίας, “πυροβολούν” οι εγχώριοι θεσμικοί, επιτυχής έξοδος ΟΔΔΗΧ και πόσες Porsche πουλήθηκαν το 2022

*“Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη…”, προειδοποιεί ο Joe Biden, δεν μπορεί 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι… Η ουσία; η Fed μέσω του πιεστικού προγράμματος ποσοτικής σύσφιξης επανασυγκέντρωσε περί το 1,5 τρισ.$, μόνο που στα 500 δισ.$ υπολογίζεται το κόστος για την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ. Σε μόλις μία εβδομάδα έγινε “καπνός” το 1/3 όσων ασφυκτικά μάζευε. Ότι και να ειπωθεί λίγο είναι… Και το πιο ωραίο; επανέρχεται ο Philip Lane (με συνέντευξη του στην Die Zeit) να “απειλήσει” πως η ΕΚΤ θα χρειαστεί να αυξήσει περισσότερο τα επιτόκια, εάν οι πρόσφατες εντάσεις (sic) στο χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμείνουν περιορισμένες ( ! ). Το διάβαζα χθες στο finupnews και δεν το πίστευα. Ποιος; ο οικονομολόγος της ΕΚΤ στον οποίο “χρεώνουν” ότι παρέσυρε την επικεφαλής Γαλλίδα σε εκείνη την ανεκδιήγητη πρόβλεψη περί προσωρινού και διαχειρίσιμου πληθωρισμού. Ποιος; ο παράγων για τον οποίο όταν ερωτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι πήγε αλλού την συζήτηση. Προφανώς από αστική ευγένεια ο Ιταλός, γιατί που να…

*Μαθαίνω πως οι “λοχαγοί” του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κινούν “γη και ουρανό” προκειμένου να μην εκλεγεί- ει δυνατόν- ο Ανδρέας Λοβέρδος. Εκλέγεται στην Β1 περιφέρεια (Βόρειος Τομέας Αθήνας) ο μόνος του κόμματος από τους 15 που συνολικά “βγάζει”. Θυμίζω στις εκλογές του 2019 το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είχε λάβει το μόλις 5,59%, το πιθανότερο στην πρώτη κάλπη της 21Μαϊου να αυξηθεί, ενδεχομένως να εκλεγούν και 2 και εδώ υπεισέρχεται η γυναικεία παράμετρος, Μελίνα Αποστολάκη, Κατερίνα Μπατζελή και Έφη Χαλάτση που διαθέτουν την (υπό) στήριξη και συνδικαλιστικών οργανώσεων του κόμματος.

*Η πολιτική παράμετρος είναι ξεκάθαρα πλέον παρούσα- και πιεστικά θα έλεγα- και στα επιχειρηματικά/επενδυτικά με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει από ισορροπίες προς την μία ή την άλλη πλευρά, χρηματοδοτήσεις, εύνοια κ.λ.π. Μαθαίνω ότι σε “κλειστή” συγκέντρωση ισχυρών επιχειρηματικών παραγόντων (για 3 ή 4 μου μεταφέρθηκε) κύριο θέμα συζήτησης ήταν το ποσοστό που θα λάβουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη Κυριακή. Εύλογα θα πει κάποιος, πλην όμως ως κομβικό ποσοστό δεν αναφέρθηκε το 30%, αλλά το 32%, που το βλέπω κομματάκι δύσκολο. Αλλά που ξέρεις… Αυτοδυναμία της ΝΔ την δεύτερη Κυριακή προϋποθέτει ένα (τουλάχιστον) 33% την πρώτη, ειπώθηκε. Προφανώς και η διαφορά πρώτου-δεύτερου κόμματος θα μετρήσει. Το άλλο που ειπώθηκε αφορούσε στο σενάριο της τρίτης Κυριακής, με τον ένα εκ των παρισταμένων να ισχυρίζεται ότι σε αυτή την περίπτωση οι Βρυξέλλες θέλουν η κάλπη να στηθεί όσο πιο σύντομα, ακόμη και τελευταίο 10ήμερο του Αυγούστου.

*Έχουμε δρόμο και πολύ (και πυκνό) μάλιστα.

*Καμπάνια για πολλούς, στόχος οι λίγοι, σημείωνε ο Νίκος Ελευθερόγλου. Αλλά και το άλλο που αφορά την αγορά, το χρηματιστήριο και τις εισηγμένες. Ποιος ανοίγει (πάλι) τη συζήτηση για τα μερίσματα, σύμφωνα με τον Εμμ. Νότη. Στα του ΧΑ, μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου μεσολαβούν 31+ η σημερινή, συνεδριάσεις. Πολλά μπορεί να συμβούν, φάνηκε με την τραγωδία των Τεμπών, με το παρ’ ολίγον τρομοκρατικό χτύπημα. Δύσκολα να πάρει κάποιο fund μεγάλη long θέση, τάση που αποτυπώνεται- για δεύτερη σερί εβδομάδα- στον δραστικά μειωμένο τζίρο. Θεατές οι ξένοι, στην πλειονότητά τους. Με την πρώτη αφορμή “πυροβολούν” οι εγχώριοι θεσμικοί, όπως έδειξαν στα μέσα της συνεδρίασης την Τρίτη. Με το που ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

*Για ανακοινώσεις από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το deal με την Intrakat έκανε λόγο χθες η DeA, λίγο έξω έπεσε, καθώς ανακοινώθηκε το ΟΚ από το δ.σ της δεύτερης για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ. Λεπτομέρειες, το deal έχει “κλείσει”, όλα by the book.

*Και δεύτερη κόντρα για την Motor Oil, αυτή την φορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Την πρώτη για τον σταθμό FSRU η αγορά είχε “δείξει” και προς State Grid πλευρά. Τώρα όμως;

*Δεύτερη επιτυχής έξοδος στις αγορές. Με 5ετές ο ΟΔΔΗΧ, με προσφορές στα 20 δισ. που “υποχρέωσαν” τον Δημήτρη Τσάκωνα να πάρει 2,5 δισ. με 3,92%. Στα 3,5 (του Ιανουαρίου) και τα 2,5 (του Μαρτίου) φτάνει στα 6 από τα συνολικά 7 που ήταν στο πρόγραμμα για το 2023. Οι άνθρωποι (του ΟΔΔΗΧ) απλά δεν παίζονται. “Καλύψαμε το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών αναγκών της χώρας για φέτος”, δήλωσε με εύλογη ικανοποίηση ο Χρήστος Σταϊκούρας. Έχω ακούσει τον Λαμιώτη να εκφράζεται για τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, “στάζει μέλι…” που λένε και πως να μην… Με το θετικό αποτέλεσμα να πιστώνεται στην οικονομία της χώρας. Με την Moody’s να βγαίνει bullish για τις ελληνικές τράπεζες. Και με την Goldman Sachs να εκτιμά ως πιθανή την αναβάθμιση στις 21 Απριλίου (από την Standard & Poor’s). Όμως μαθαίνω πως παρασκηνιακά η JPMC δεν ήταν και τόσο θερμή με την “έξοδο” σε αυτή την συγκυρία. Αξιόπιστη η πηγή, εάν και εφ’ όσον ευσταθεί, μάλλον δεν τα “ζύγισε” καλά ο αμερικανικός οίκος. Ομολογώ, πως μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα. Τέλος πάντων, άλλα 2,5 δισ. not bad.

*Αν και δεν το πολυβλέπω, ίσως στην σημερινή εκδήλωση της AEGEAN- στην τεχνική βάση στο “Βενιζέλος”- να μάθουμε κάτι παραπάνω για τα warrants. Αν και προς εκλογές η χώρα, δεν το πολυβλέπω…

*Για να δούμε πόσες Porsche πουλήθηκαν το 2022, έλεγε φίλος περιμένοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της ΜΟΤΟδυναμικής. Δυνατά τα έβλεπε, πάντως.

*Με το συμπάθειο- έβγαζε μάτια- χθες η Ideal Holdings. Το team Παπακωνσταντίνου τα πηγαίνει πρίμα. Με 4,87% στα 4,04 ευρώ που είναι και νέα ιστορικά υψηλά. Και μάλιστα με συναλλαγές 105 χιλ. τμχ. Tough guys, που λένε και στο Αγρίνιο.      

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask