Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚαμπάνια για πολλούς, στόχος οι λίγοι

Καμπάνια για πολλούς, στόχος οι λίγοι

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Τα κόμματα σαν έτοιμα , από καιρό σαν θαρραλέα, όπως λέει και ο ποιητής ήδη ξεκίνησαν την προεκλογική τους καμπάνια. Όχι για να πείσουν τους πολλούς και δεδομένους, αλλά εκείνο το μικρό τμήμα του ελληνικού λαού, που από την ψήφο τους εξαρτάται το ποιος θα κυβερνήσει.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή η καμπάνια και τα όσα θα ακολουθήσουν μέχρι την 21η Μαΐου δεν γίνονται για να πείσουν αυτούς που έτσι και αλλιώς, ότι και να γινόταν, θα ψήφιζε το κόμμα του, αλλά για εκείνους που είτε θα ψηφίσουν πρώτη φορά, είτε θα αποφασίσουν τις τελευταίες ημέρες.

Μόνο που αυτό το ποσοστό πλέον δεν είναι 5% όπως είχαμε συνηθίσει αλλά τουλάχιστον διπλάσιο μιας και σε αυτό το τμήμα του ελληνικού λαού που χαρακτηρίζαμε ως αναποφάσιστο έχουν προστεθεί 500.000 περίπου νέοι ψηφοφόροι, που είναι το 6% του εκλογικού σώματος.

Και το ερώτημα είναι ποιο θα είναι αυτό το κόμμα και ποιος θα είναι αυτός ο αρχηγός που θα πείσει και θα κερδίσει αυτούς τους ανθρώπους με το πολιτικό αφήγημα που θα καταθέσει.

Το κάθε κόμμα κατεβαίνει με τη δική του στρατηγική. Το βέβαιο είναι ότι σε αυτήν την εποχή που ζούμε κανείς δεν μπορεί να κρύψει κανένα γεγονός από κανέναν πολίτη.

Άρα με τον ένα τρόπο η αλήθεια βγαίνει όσα τερτίπια και αν μεταχειριστεί.

Οι πολίτες λοιπόν είναι εκείνοι που με την ψήφο τους θα κληθούν να αποφασίσουν για το ποια Ελλάδα θέλουν, και με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν.

Η ευθύνη πλέον είναι όλη δική τους και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο δεν θα έχουν καμία δικαιολογία.

Το βέβαιο είναι ότι ένα σενάριο ακυβερνησίας, η μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία. Και μπορεί τα κόμματα το καθένα για τους δικούς του λόγους να παίζει προεκλογικά τα δικά του παιχνίδια, η αλήθεια είναι όμως ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα πρέπει ο κάθε αρχηγός να πάρει τις αποφάσεις του/

Με πρόσημο όχι το κομματικό όφελος, αλλά την διακυβέρνηση του τόπου και το μέλλον αυτού του τόπου και των πολιτών.

Η Ελλάδα είναι σε ένα σταυροδρόμι, και οι πολίτες της θα κληθούν να αποφασίσουν ποιον δρόμο θα πάρουν.

Διότι εάν κάποιοι θέλουν να γίνουν την επόμενη ημέρα κοψοχέρηδες είναι δικό τους θέμα. Απλώς ας αναλογιστούν σε τι θα τους φταίνε οι υπόλοιποι…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ