Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜαχλάς για "τελικό" Ελλάδα-Γεωργία: "Οι πιθανότητες είναι 50/50"

Μαχλάς για “τελικό” Ελλάδα-Γεωργία: “Οι πιθανότητες είναι 50/50”

Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε σε γεωργιανή ιστοσελίδα για τον αυριανό (26/03, 19.00) “τελικό” των playoffs του Euro 2024, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα.

Ο αγώνας κόντρα στο Καζακστάν ήταν ίσως ο καλύτερος. Ο ημιτελικός είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός τελικός. Το κόστος του λάθους είναι πολύ υψηλό. Ο λόγος για ένα τέτοιο σκορ είναι η καλή εμφάνιση της ομάδας μας. Ήμασταν πολύ επιθετικοί από την αρχή, πετύχαμε γρήγορα δύο γκολ και μετά περιορίσαμε τους χώρους του αντιπάλου. Ήταν πραγματικά ένα από τα καλύτερα ματς, αν όχι το καλύτερο“, είπε και συνέχισε μιλώντας για τους Τζον Φαν’τ Σχιπ και Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ συνέχισε τον δρόμο του Φαν’τ Σιπ. Όλα ξεκίνησαν από την Ολλανδία. Βρήκε νέους παίκτες, καθιέρωσε ένα νέο στυλ παιχνιδιού. Η Εθνική Ελλάδας άρχισε να παίζει με στυλ παρόμοιο με αυτό της εθνικής Ολλανδίας, με έμφαση στον έλεγχο της μπάλας. Αφού ο Πογέτ έγινε επικεφαλής της ομάδας μας, η στρατηγική δεν άλλαξε, ο Ουρουγουανός απλώς αύξησε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των παικτών στις δικές τους δυνάμεις. Τώρα παίζουμε για να κερδίσουμε κάθε ματς.

Ο Πογέτ λειτουργεί πολύ καλά. Είναι ένα πολύ δυνατό κίνητρο. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι προπονητές των εθνικών ομάδων έχουν περιορισμένο χρόνο για να δουλέψουν με παίκτες. Σε αυτό το διάστημα, μεταξύ άλλων, πρέπει να παρακινήσουν τους παίκτες. Σήμερα η Εθνική Ελλάδας είναι σαν οικογένεια. Το έργο του Πογέτ αντικατοπτρίζεται επίσης στα αποτελέσματα, τα οποία βελτιώθηκαν
“.

Ο Νίκος Μαχλάς, για τον τρόπο που θα παραταχθεί η Εθνική μας ομάδα είπε: “Αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο προπονητής. Όπως λένε στην Ελλάδα, δεν αλλάζει ούτε η σύνθεση της νικήτριας ομάδας ούτε το σχέδιο παιχνιδιού, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πογέτ θα εξετάσει πλήρως αυτή τη διατριβή. Αλλάζει σχεδόν πάντα τη σύνθεση και επιλέγει το σχέδιο παιχνιδιού ανάλογα με τον αντίπαλο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κόντρα στην εθνική ομάδα του Καζακστάν η ομάδα έπαιξε με τέσσερις αμυντικούς και η γραμμή άμυνας δεν έκανε λάθη“.

Ο πρώην επιθετικός της Εθνικής Ελλάδας ολοκλήρωσε το σκεπτικό του ως εξής:

 “Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά μεταξύ των ομάδων. Η ελληνική ομάδα είναι πιο έμπειρη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά. Θέλω η ελληνική ομάδα να συμμετάσχει στο Euro, εσείς θέλετε η ομάδα της Γεωργίας να πάει στη Γερμανία, ας συμφωνήσουμε και να πούμε ότι οι πιθανότητες είναι 50/50“.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ