Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΧρ. Δήμας: Στόχος η ενίσχυση του οπτικοακουστικού και κινηματογραφικού τομέα στην Ελλάδα

Χρ. Δήμας: Στόχος η ενίσχυση του οπτικοακουστικού και κινηματογραφικού τομέα στην Ελλάδα

Σε δημόσια διαβούλευση θα βρίσκεται μέχρι και τις 28 Μαρτίου το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Χρίστος Δήμας, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο φορέας, που θα ονομάζεται Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας, θα «ενοποιήσει τις διάσπαρτες δομές που σχετίζονται με την πολιτική της στήριξης του πολιτιστικού, δημιουργικού και οπτικοακουστικού τομέα, διατηρώντας ακέραιες όλες τις αρμοδιότητες και τους σκοπούς των ενοποιούμενων δομών».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δήμας δήλωσε ότι η δημιουργία του νέου φορέα «προκύπτει από την ανάγκη να αναδιοργανωθεί ο διοικητικός μηχανισμός, με στόχο να καταπολεμηθούν παθογένειες του παρελθόντος και να απλοποιηθούν διαδικασίες, ιδίως με τη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων μέσων». Στόχος του νέου φορέα είναι να βοηθήσει τόσο την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή όσο και τις διεθνείς παραγωγές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο νέος φορέας «θα αποτελεί σύμμαχο της Πολιτείας στον σχεδιασμό της εθνικής πολιτικής για την κινηματογραφική, οπτικοακουστική και δημιουργική βιομηχανία της χώρας και την υποστήριξη των επαγγελματιών του χώρου», ενώ παράλληλα θα σχεδιάσει μεταρρυθμίσεις αναφορικά με το πρόγραμμα Cash Rebate τόσο για διοικητικούς όσο και για δημοσιονομικούς λόγους.

Ακόμη, ο κ. Δήμας αναφέρθηκε σε μία σειρά πρωτοβουλιών που σχεδιάζει το ΥΠΠΟ για την ανάπτυξη, ενίσχυση και προστασία του ελληνικού κινηματογραφικού τομέα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ