Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚλειστό Ταε Κβον Ντό: Λύση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού αθλητισμού

Κλειστό Ταε Κβον Ντό: Λύση για την επόμενη ημέρα του ελληνικού αθλητισμού

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του προπονητηρίου στίβου στον Άγιο Κοσμά και τις συνέπειες που θα προκληθούν στον ελληνικό αθλητισμό, η πρώην τριαθλήτρια και πολίστρια, Μάνια Μπικώφ και ο σύζυγός της Σπύρος Μητριτσάκης, που έχουν πλούσιο κοινωνικό και εθελοντικό έργο στον αθλητισμό και με τη Σχολή Ναυαγοσωστικής SAVELIFE, ζητούν με επιστολή τους συνάντηση με τον Υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην πρότασή τους για την επόμενη ημέρα, παρουσιάζεται ως νέο υποψήφιο “σπίτι” για τους αθλητές το κλειστό του Ταε Κβον Ντό.

Η επιστολή:

“Κύριε υπουργέ, όπως γνωρίζετε σε ένα χρόνο το κλειστό προπονητήριο στίβου του Αγίου Κοσμα θα κλείσει. Χωρίς κλειστό προπονητήριο είναι αδύνατον να υπάρξει στίβος είτε σε αθλητικό επίπεδο είτε σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Δεκάδες σωματεία από την ευρύτερη νότια Αττική, εκατοντάδες αθλητές, πρωταθλητές και προπονητές θα μείνουν άστεγοι.

Αυτό μοιραία θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες καθώς θα τους αναγκάσει να σταματήσουν τον αθλητισμό, είτε θα μειωθεί δραματικά το επίπεδο και η συχνότητα προπόνησης καθώς τους μήνες από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο, λόγω κρύου και το καλοκαίρι λόγω υψηλών θερμοκρασιών, η προπόνηση δεν μπορεί να είναι η απαιτούμενη, χάνονται προπονήσεις λόγω κρύου, βροχής, αυξάνονται οι τραυματισμοί, δεν προσεγγίζονται νέοι αθλητές και αναρίθμητα ακόμα αλυσιδωτά προβλήματα.

Σημειωτέων ότι, το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, οι ηλικίες Κ16 Κ18 είναι μαθητές που αδυνατούν να μετακομίσουν στην Παιανία, το ίδιο και φοιτητές στις σχολές της Αθήνας κλπ. Όλα αυτά βεβαίως, εκτός των άλλων, θα έχουν αντίκτυπο και στην παρουσία της χώρας μας στα διεθνή πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα επιφέρουν συρρίκνωση του ελληνικού στίβου.

Να τονιστεί ότι ο πρωταθλητισμός παγκόσμιου επιπέδου και επιπέδου Ολυμπιακών αγώνων, ο οποίος στεγαζόταν στον Άγιο Κοσμά, είναι αδύνατον να κάνει το έργο του χωρίς κλειστό προπονητήριο.

Το κλειστό του Αγίου Κοσμά έβγαλε: Νικόλ Κυριαζοπούλου, Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελένη Πόλακ, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Γιάννη Νυφαντόπουλο και πολλούς άλλους. Χωρίς αυτό δεν θα ήταν ποτέ εφικτό.

Είναι επιτακτική η ανάγκη πριν κλείσει οριστικά το κλειστό προπονητήριο του Αγίου Κοσμά να υπάρχει αντικαταστάτης. Τι θα γίνουν οι εκατοντάδες αυτοι αθλητές και προπονητές τους; Τι θα γίνουν όλα τα αθλητικά σωματεία της νότιας Αττικής; Θα μείνουν στο δρόμο, θα σταματήσουν την αθλητική δραστηριότητα;

Αυτό που προσφέρεται ως άμεση λύση ως μόνιμος, ιδανικός αντικαταστάτης είναι το κλειστό του ταεκβοντό. Πρόκειται για μία πρόταση η οποία συγκεντρώνει μόνο θετικά στοιχεία ενώ από τις πρώτες διερευνητικές μας επαφές θα έχει απόλυτη αποδοχή, ενώ δεν υπάρχει μάλιστα και εναλλακτική.

Θα μπορέσει χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και κόστη να προσαρμοστεί και να γίνει ένα άρτιο κλειστό προπονητήριο στο οποίο θα μπορούν να προπονούνται αθλητές από την Ελλάδα ακόμα και αποστολές από το εξωτερικό. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, η λύση αυτή είναι ζωτική.

Θα παρακαλούσαμε θερμά για μια συνάντηση με τον κ. Υπουργό. Με εκτίμηση Για την εθελοντική SAVELIFE Μπικώφ Μάνια-Μαρία Μητριτσάκης Σπύρος.

Υ.Γ. Στη λύση αυτή μέχρι τώρα συμφωνεί και συγκατατίθεται μεγάλος αριθμός απο αθλητές,πρωταθλητές,προπονητές στίβου κλπ αν και δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην συμφωνήσουν άπαντες. -Καθώς για τυπικούς λόγους έπρεπε την πρόταση να κατατεθεί απο κάποιο φορέα,για πρακτικούς και μόνο λόγους γίνεται από την πολυβραβευμένη εθελοντική μας ομάδα με πλούσιο κοινωνικό έργο και στο χώρο του αθλητισμού οπου εκτός των άλλων προσφέρουμε σταθερά τις εθελοντικές υπηρεσίες μας με Α’ Βοήθειες τα τελευταία χρόνια στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, σε αναρίθμητους λαϊκούς αγώνες όλων των αποστάσεων, όπως και με εκπαίδευση πρώτων βοηθειών σε αθλητικά σωματεία, αθλητικές ομοσπονδίες κλπ.

Ευελπιστούμε να βρει θετική ανταπόκριση αυτή η πρόταση για συνάντηση μαζί σας στην οποία συνάντηση σχεδιάζουμε να παρευρεθούν και άλλοι ειδικοί του ελληνικού στίβου και να προχωρήσουμε στο επόμενο σχεδιαζόμενο βήμα, το οποίο είναι μία συγκέντρωση όλων των εμπλεκομένων στην νότια Αττική σωματείων, αθλητών προπονητών ξεκινώντας βέβαια από το ΣΕΓΑΣ ο οποίος μαζί με το υπουργείο σας είναι ο μόνος και κύριος αρμόδιος”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ