Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSSky News: Η Mytilineos στοχεύει στην εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εντός...

Sky News: Η Mytilineos στοχεύει στην εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εντός του 2024

Την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εντός του 2024 φαίνεται να διερευνά ο όμιλος Mytilineos, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Sky News, ενώ για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με τις μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες Citi και Morgan Stanley.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το βρετανικό δίκτυο, η Mytilineos, με κεφαλαιοποίηση άνω των 5 δισ. ευρώ, εξετάζει το σενάριο μετεγκατάστασης της κύριας εισαγωγής στο London Stock Exchange, κάτι που θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να είναι επιλέξιμη για συμπερίληψη στους δείκτες FTSE, δηλαδή στο δείκτη με τις κορυφαίες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες.

Παράλληλα, η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει τη θέση της και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως τα έσοδα της εταιρείας εκτινάχθηκαν πέρυσι πάνω από τα 5 δισ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη να υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ. Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 6.500 υπαλλήλους παγκοσμίως ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Χιλή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Mytilineos είναι παρούσα για περισσότερα από δέκα χρόνια, δραστηριοποιούμενη στην αγορά των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δικτύου και αποθήκευσης.

Σε κάθε περίπτωση, λέει το Sky New, εάν προχωρήσει η εισαγωγή του ομίλου στο χρηματιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, θα προσφέρει μια ευπρόσδεκτη ώθηση στο LSE, σε μια στιγμή που τίθενται ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του ως προορισμού για εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και, γενικά, για διεθνείς εταιρείες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ