Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ"Φωτιά" στη Formula 1 μετά τη νίκη Σάϊνθ και την εγκατάλειψη Φερστάπεν...

“Φωτιά” στη Formula 1 μετά τη νίκη Σάϊνθ και την εγκατάλειψη Φερστάπεν στη Μελβούρνη!

Οι εκπλήξεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό συμβαίνουν δύσκολα, όταν όμως προκύπτουν είναι εντυπωσιακές! Ο Κάρλος Σάϊνθ, με Ferrari, νίκησε στο Grand Prix της Αυστραλίας και έκανε “θόρυβο”.

Ο Ισπανός, που πριν δύο εβδομάδες ήταν στο κρεβάτι μετά την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και τη θέση του στην ιταλική ομάδα θα πάρει το 2025 ο Λουις Χάμιλτον, τερμάτισε πρώτος στον τέταρτο αγώνα της σεζόν της Formula -1, σταματώντας την κυριαρχία του Φερστάπεν, που εγκατέλειψε νωρίς εξαιτίας προβλήματος στα πίσω φρένα του μονθεσίου του.

Η ζωή είναι μερικές φορές τρελή. Οι εναλλαγές συναισθημάτων είναι απίστευτες… Από το πόντιουμ, στο χειρουργείο και τώρα στην πρώτη θέση! Θα συνιστούσα σε κάθε πιλότο να βγάλει την σκωληκοειδίτιδά του“, είπε αστειευόμενος ο μεγάλος νικητής.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 43 διαδοχικούς αγώνες που ο Φερστάπεν εγκαταλείπει την πίστα.Είχαμε ένα πολύ καλό σερί διάρκειας δύο ετών, κι αυτό είναι από μόνο του πολύ εντυπωσιακό. Δεν θέλεις βέβαια ποτέ να έχεις κάτι τέτοιο, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να καταλάβουμε γιατί συνέβη. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να τερματίσω, καθότι είχαμε καλές ελπίδες για τη νίκη. Η ισορροπία του αυτοκινήτου μου έδινε αρκετά καλή αίσθηση, βελτιωμένη σε σχέση με τις συστοιχίες γύρων που κάναμε στις ελεύθερες δοκιμές. Αλλά ναι, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν είναι στον έλεγχό σου“, δήλωσε.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον δεν μπόρεσε να τερματίσει, αφού εγκατέλειψε στο 17ο γύρο, λόγω βλάβης στην μονάδα ισχύος.

Ο 39χρονος πιλότος της γερμανικής ομάδας, έκανε λόγο για το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν στην πολυετή καριέρα του. Και αυτό διότι, στους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς μετράει μία 7η θέση, μία 9η και μία εγκατάλειψη, μένοντας 10ος στη βαθμολογία των οδηγών.

Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σε μια σεζόν που είχα ποτέ. Είναι χειρότερο από το 2009“, ανέφερε αρχικά ο Βρετανός για να προσθέσει πως:

“Είναι σκληρό για την ψυχολογία, για όλους στην ομάδα όταν έχει γίνει τόση δουλειά τον χειμώνα. Μπαίνεις ενθουσιασμένος, με κίνητρο, με τη νοοτροπία ότι θα παλέψεις για νίκες, και αυτό δεν ισχύει. Τότε σκέφτεσαι Εντάξει, ίσως πάω για δεύτερος ή τρίτος και ούτε αυτό ισχύει και πέφτει ακόμα πιο κάτω. Είναι προκλητικό. Συνεχίζω να εμπνέομαι από τους ανθρώπους με τους οποίους έχω δουλέψει και συνεχίζω να κάνω την προσπάθειά μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό”.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Λεκλέρ, σε σπάνιο 1-2 για τη Ferrari. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Λάντο Νόρις με Μακλάρεν. Ο Λεκλέρ μείωσε στους τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς, έχοντας και τον ταχύτερο γύρο, ενώ ο νικητής Κάρλος Σάινθ, παρότι είχε χάσει τον προηγούμενο αγώνα, πλησίασε στους έντεκα, με τον Σέρχιο Πέρες τρίτο και στο -5 από την κορυφή.

Η βαθμολογία των οδηγών
1. Μαξ Φερστάπεν 51
2. Σαρλ Λεκλέρ 47
3. Σέρχιο Πέρες 46
4. Κάρλος Σάινθ 40
5. Όσκαρ Πιάστρι 28
6. Λάντο Νόρις 27
7. Φερνάντο Αλόνσο 20
8. Τζορτζ Ράσελ 18
9. Λιούις Χάμιλτον 8
10. Λανς Στρολ 7
11. Όλιβερ Μπέρμαν 6
12. Γιούκι Τσουνόντα 4
13. Νίκο Χούλκενμπεργκ 3
14. Κέβιν Μάγκνουσεν 1

Η βαθμολογία των κατασκευαστών
1. Red Bull 97
2. Ferrari 92
3. McLaren 55
4. Aston Martin 27
5. Mercedes 26 71
6. RB 4
7. Haas 4
8. Williams 0
9. Sauber 0

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ