don't even ask

don't even ask

spot_img

Τα λόγια τα μεγάλα, τα φαιδρά, το ράλι της Attica Bank, τα… πακέτα Eurobank και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο δραστήριος “πάνθηρας”, ΑΕΓΕΚ στα Φαλάσαρνα και τα… λιμενικά του Ιβάν

*Ξεκινάμε με τα σοβαρά: Νέο μετάλλιο για την “αθλητικά” πανέξυπνη Κατερίνα Στεφανίδη, από την γραφίδα του Αντώνη Κατσαρού. Πάμε στα λόγια τα μεγάλα: Το Μουσείο της Πόλης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οραματικής ανάπλασης στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη. ΟΚ, μου αρέσει, αλλά το χάλι της Πανεπιστημίου και η ολοκλήρωση της ανάπλασης στην κάτω πλευρά της Συντάγματος, παραμονή της Παναγίας με καθιστούν άκρως επιφυλακτικό. Και στα φαιδρά: Εάν η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το ανάχωμα της ΕΕ στο ρωσικό πόκερ με το φυσικό αέριο, όπως έγραφε ο Γιώργος Αλεξάκης, “μαύρο φίδι…”

*Πάντως ο Olaf το εισέπραξε το (νέο) γιουχάισμα (στο Βραδενμβούργο) από AFD και Die Linke. Αφού ο Καγκελάριος “κατάφερε” να κατεβάσει στην πλατεία και των 2 άκρων…

*Τρίτωσε το καλό, για όσους είναι ενεργοί στο ελληνικό χρηματιστήριο από της Παναγίας και μετά. 

*Θέματα συζήτησης, …η Ελένη (Βρεττού) της Attica Bank και το συν 76% με το οποίο την τίμησαν οι επενδυτές σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας. Εδώ για μία άλλη Ελένη έγινε μέχρι πόλεμος, σιγά μην χαρίζονταν με την νέα ceo της τράπεζας. Θα μπορούσε η νέα Attica Bank- ενισχυμένη κεφαλαιακά, έχοντας εξυγιανθεί- να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον κατασκευαστικό κλάδο-υποδομές. Όπως άλλωστε ήταν- από το καταστατικό και τη μετοχική σύνθεση- εξ’ αρχής ο προσανατολισμός λειτουργίας της.

*Είχε και η χθεσινή συνεδρίαση το πακετάκι της στα τραπεζικά. Για 4.000.000 μτχ της Eurobank στα 0,9854 ευρώ. Είχαν προηγηθεί περισσότερα και μεγαλύτερα σε Eurobank, Alpha Bank, Εθνική την Τρίτη- Τετάρτη. Χθες έκανε την εμφάνιση της και η HSBC αξιολογώντας θετικά τ’ αποτελέσματα 6μηνου των συστημικών. Ανέβασε, λοιπόν, τον πήχη, συμπληρώνοντας το καρέ των ξένων οίκων που βλέπουν… μισογεμάτο το ποτήρι για τον τραπεζικό κλάδο. Πάντως και ένα front running στο πρόγραμμα μέσα είναι. Αλλωστε σήμερα λήγει η σειρά μηνός Αυγούστου στα Παράγωγα. Και αύριο η έξοδος της χώρας από το καθεστώς “ενισχυμένης εποπτείας”. Αδιαμφισβήτητα θετική εξέλιξη, πιθανότατα θα έχει και το επενδυτικό/χρηματιστηριακό “αποτύπωμα”. ΟΚ εντάξει, δικαιολογημένος ότι και αν πει ο συμπαθής μας Λαμιώτης. Περιμένω να διαβάσω την ανακοίνωση του υπ.Οικ. Χρήστου Σταϊκούρα.

*Ένα πακετάκι για 25.000 μτχ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στα 17,83 ευρώ, στις 15.56′.27″ δεν πέρασε απαρατήρητο. Ήταν άλλωστε σε άνοδο, από την αρχή της συνεδρίασης η μετοχή-όπως και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- με εύλογους συνειρμούς. Στα 18 ευρώ τελικά “έκλεισε” η μετοχή δλδ ο αγοραστής (του πακέτου) είχε (λογιστική) υπεραξία 0,17/μτχ. Προφανώς και δεν έγινε για μερικά λεπτά του ευρώ, όταν η Pantelakis Sec δίνει στόχο-υψηλότερα- στα 23 ευρώ.

*Ξανά στην Γερμανία ο Βασίλης Κικίλιας. Δραστήριος ο Πάνθηρας, του βγαίνει-μέχρι τώρα- το στοίχημα με τον τουρισμό με αποτέλεσμα να έχουν (ξανά) ανέβει οι μετοχές του στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Αυτό αφορά το πολιτικό μέλλον του γιατί σε ότι μας ενδιαφέρει αμέσως μετά την ΔΕΘ προγραμματίζει νέο κύκλο επαφών (σε σειρά γερμανικών πόλεων) προκειμένου να (υπό) στηρίξει την προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι Δεκέμβριο. Γιατί όχι. Προφανώς το μότο προς τους Γερμανούς θα είναι: ελάτε Ελλάδα να ζεσταθείτε… κάτι τέτοιο. Πάντως απ’ ότι μαθαίνω 2-3 αεροπορικές της χώρας το σκέφτονται να επεκτείνουν την δυνατότητα (προ)κρατήσεων. Από την TUI εξαρτάται. Σε αυτό το πνεύμα, χαλαρό-θερινό-τουριστικό, τα επόμενα. Με ταχύ ρυθμό προχωρούν οι εργασίες στο πρώην Hilton- μελλοντικά Conrad του Κωνσταντακόπουλου. Προς αυτή την κατεύθυνση και η νέα κεφαλαιακή ενισχυση- μέσω αμκ- της Ιονικής Ξενοδοχειακής που υλοποιεί το έργο της ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου, από τα τοπόσημα της πρωτεύουσας. Παράλληλα προχωρά και η κατασκευή 50 πολυτελών κατοικιών- με μετατροπή μέρους του κτηρίου- με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για (προ)πωλήσεις σε τιμές που “πιάνουν” τα 20.000 και πλέον το τ.μ. Ειδικότερα για τα residents δίπλα στο παλιό Galaxy bar.

*Από τα παξιμάδια στα ξενοδοχεία. Με την αγορά από την ΑΕΓΕΚ έκτασης στα Φαλάσαρνα/Ελαφόνησος η οικογένεια Τσατσαρωνάκη μπαίνει πιο δυναμικά στο τουριστικό παιχνίδι. Η κρητική οικογένεια, που έγινε γνωστή μέσω των “Μάννα” επέκτεινε τις δραστηριότητές της μέσω της “Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα ΑΕ” στο hoteling, υλοποιώντας ένα μεγάλο project (70 εκατ.).

*Θα μείνω Κρήτη. Με τα “χίλια” πετά η Panhellenic Private Aviation του ομίλου Κάρατζη, που από τον Μάιο του 2021 έλαβε όλες τις απαραίτητες άδειες για VIP πτήσεις και Aviation. Η αρχή έγινε (2021) με ένα Cessna Citation XLS (9θέσιο) για να αναβαθμιστεί σε Panhellenic Airlines με νέα αεροσκάφη (Gulfstream G450 και Falcon 7X κ.α. σχετικά στο panhellenic.com.

*Και θα κλείσω με την πληροφορία, που διάβασα (insider) για την έλευση/εμφάνιση του Ιβάν στο Πόρτο Καρράς και συγκεκριμένα στην Βίλα Γαλήνη. Στην εμβληματική βίλα- όπου είχαν φιλοξενηθεί Νουρέγιεφ, Νταλί, βασιλείς και πρίγκηπες- στήνει το στρατηγείο του ο βασικός μέτοχος (και) του ΠΑΟΚ. Δικαιώνοντας 1.000% την DeA, που εξ’ αρχής αμφισβητούσε σενάρια και διαρροές (ευσεβείς πόθους ανταγωνιστών…;;; ) για συμπερίληψη του στην δεύτερη, στην τρίτη “μαύρη” λίστα ολιγαρχών κ.λ.π. Ούτε καν πρώτη δεν υπήρξε- όσον αφορά στα καθ’ ημάς- αυτό είναι άλλη ιστορία αλλά για να έχουν να λένε συγκεκριμένοι. Ωστόσο, αυτό που με (σχεδόν) βεβαιότητα μπορεί να πληροφορήσει η στήλη είναι πως ζήτημα ΟΛΘ-Belterra υφίσταται. Οι φίλοι ΠΑΟΚτζήδες ας μην ανησυχούν ο Ιβάν δεν πρόκειται… αλλά για τα λιμενικά να περιμένουν εξελίξεις στην συμπρωτεύουσα. Περισσότερα, από Δευτέρα να επιστρέψει και η πηγή μας από τις διακοπές της. Σε κάθε περίπτωση κρατήστε το.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask