Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΡεκόρ πωλήσεων LNG tankers για το 2022

Ρεκόρ πωλήσεων LNG tankers για το 2022

Ρεκόρ πωλήσεων σε πλοία LNG tankers σημειώθηκε το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου ανάλυσης και ερευνών Refinitiv.

Ειδικότερα, το 2022 πουλήθηκαν συνολικά 163 LNG tankers, υπερδιπλάσια σε σχέση με αυτά που πουλήθηκαν το 2021.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το 2023 θα είναι η χρονιά των Ναυπηγείων με τα κέρδη τους να είναι διασφαλισμένα και αυξημένα, καθώς η τάση των παραγγελιών αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη διετία, δεδομένου ότι το LNG είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι τα Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία κυριαρχούν στις παραγγελίες για πλοία μεταφοράς LNG. Πέρυσι έλαβαν 105 νέες παραγγελίες, ενώ έχουν καλύψει πλήρως τις εργασίες τους μέχρι το τέλος του 2026.

Η κυβέρνηση της Κορέας οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο τα κορεατικά ναυπηγεία θα κυριαρχούν στις αγορές πράσινης ναυτιλίας και αυτόνομων πλοίων της επόμενης δεκαετίας, όπως κυριαρχούν εδώ και καιρό στην κατασκευή πλοίων μεταφοράς LNG.

Την προηγούμενη χρονιά, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο με τις ναυπηγικές μονάδες της χώρας ώστε να κερδίσουν το 75 τοις εκατό όλων των παραγγελιών πλοίων φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων και το 50 τοις εκατό όλων των παραγγελιών αυτόνομων πλοίων μέχρι το 2030.

«Θα ενισχύσουμε τη δύναμή της ναυπηγικής βιομηχανίας μας και θα την κάνουμε το νούμερο ένα στον κόσμο και κανείς δεν θα μπορεί να μας φτάσει», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν σε ομιλία του, με αφορμή την ανακοίνωση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, η Κίνα διεισδύει με ταχείς ρυθμούς στην αγορά νεότευκτων δεξαμενόπλοιων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς εγχώριοι και ξένοι πλοιοκτήτες στρέφονται στα κινεζικά ναυπηγεία για παραγγελία αυτής της κατηγορίας πλοίων.

Τα κινεζικά ναυπηγεία αποκτούν ισχυρή θέση στο χάρτη των παραγγελιών, καθώς τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας είναι πλήρως δεσμευμένα για άλλες ναυπηγήσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ