Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΡεάλ Μαδρίτης: Κινείται νομικά κατά της Μπαρσελόνα

Ρεάλ Μαδρίτης: Κινείται νομικά κατά της Μπαρσελόνα

Στην καταγγελία κατά της Μπαρσελόνα, για ύποπτες πληρωμές προς στέλεχος διαιτησίας, συμμετέχει η Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό έκαναν γνωστό με ανακοίνωσή τους οι μαδριλένοι, αναφέροντας πως θα υποστηρίξουν την υπόθεση επειδή έχουν έννομο συμφέρον.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη σοβαρότητα των γεγονότων και επαναλαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στη δράση της δικαιοσύνης και συμφώνησε ότι, προς υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων της, θα συμμετάσχει στην καταγγελία μόλις ο δικαστής αναλάβει την υπόθεση“, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Μπαρσελόνα φέρεται να έχει πληρώσει περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες ιδιοκτησίας του Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, που ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, από το 1993 μέχρι το 2018.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι με μυστική συμφωνία και με “αντάλλαγμα χρήματα“, ο Νεγκρέιρα ευνόησε την Μπαρσελόνα στις αποφάσεις που λάμβαναν οι διαιτητές στα παιχνίδια που έδωσε ο Σύλλογος.

Ανώτερος αξιωματούχος της Μπαρσελόνα δήλωσε στο Reuters ότι ο καταλανικός σύλλογος: “Θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές για την έρευνα με όλα τα απαραίτητα μέσα” και συμπλήρωσε: Η Μπαρσελόνα ποτέ δεν αγόρασε κανέναν διαιτητή ούτε προσπάθησε να επηρεάσει τις αποφάσεις οποιουδήποτε αξιωματούχου“.

Σε ανακοίνωσή της τον περασμένο μήνα, η Μπαρσελόνα αρνήθηκε ότι έκανε λάθος, λέγοντας ότι απλώς πλήρωσε έναν εξωτερικό σύμβουλο που τους παρείχε τεχνικές εκθέσεις σχετικά με την επαγγελματική διαιτησία“, αποκαλώντας το: “Μια κοινή πρακτική μεταξύ των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων“.

Η καταγγελία επικεντρώνεται στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν μεταξύ 2014 και 2018 και ισχυρίζεται ότι η Μπαρσελόνα, με τη βοήθεια των πρώην προέδρων Σάντρο Ροσέλ και Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, κατέληξε σε “εμπιστευτική προφορική συμφωνία” με τον Νεγκρέιρα.

Κατηγορούνται ο Σύλλογος, ο Ροσέλ, ο Μπερτομέου, ο Νεγκρέιρα και δύο πρώην αξιωματούχοι της ομάδας για διαφθορά στον αθλητισμό, κακή διοίκηση και ψευδή εμπορικά έγγραφα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ