Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜε ράλι +14,3% έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ λόγω των διεργασιών στη...

Με ράλι +14,3% έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ λόγω των διεργασιών στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Οι πληροφορίες ότι οι Ολλανδοί της Reggeborgh Invest βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για μείωση του ποσοστού τους στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ώστε να δώσουν μεγαλύτερη επενδυτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα στην Ελλάκτωρ, οδήγησε τη μετοχή της τελευταίας σε ράλι +14,29% στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αμέσως μετά τις αρχικές διαρροές των ανωτέρω πληροφοριών, άρχισε να ανεβάζει στροφές και τελικώς έκλεισε στα 1,60 ευρώ με άνοδο 14,29%, ενώ είχε υψηλό ημέρας στα 1,62 ευρώ. Ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια της συνεδρίασης, ενώ διακινήθηκε όγκος 1,61 εκατ. τεμαχίων.

Θυμίζουμε ότι η ολλανδική εταιρεία Reggeborgh Invest που ελέγχει το 30,25% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας της Μαριάννας Λάτση για την μεταβίβαση σημαντικού ποσοστού. Η αγορά λοιπόν κρίνει ότι ωφελημένη θα βγει – εκ των πραγμάτων – η Ελλάκτωρ, στην οποία οι Ολλανδοί ελέγχουν το 14,17%, ενώ υπάρχει και option με την πλευρά του Λ. Μπόμπολα για την αγορά του ποσοστού του, που ανέρχεται στο 12,54%.

Μέσω της κίνησης αυτής, το ολλανδικό fund επιδιώκει την απεμπλοκή από τυχόν προσκόμματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω της ενίσχυσης της μετοχικής της θέσης και στον έτερο μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ, στον οποίο φαίνεται πως θα δοθεί προτεραιότητα.

Εύλογα, θετικά επηρεάστηκε και η μετοχή της Reds που έκλεισε με άνοδο 8,20% στα 1,32 ευρώ, ενώ διακινήθηκε όγκος 79.756 τεμαχίων, που είναι ο μεγαλύτερος όγκος από τις 22 Δεκεμβρίου 2020. Θυμίζουμε ότι η Ελλάκτωρ ελέγχει μετοχικά περίπου το 55% της Reds.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ