Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟι διαφορετικοί λόγοι που θέλουν το κύπελλο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Οι διαφορετικοί λόγοι που θέλουν το κύπελλο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός

Το εορταστικό κλίμα πέρασε και αμέσως ακολουθεί εβδομάδα διοργανώσεων, εντός και εκτός συνόρων, με τεράστιο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον. Οι αγώνες ρεβάνς του ελληνικού κυπέλλου κρατούν σε εγρήγορση τρεις μεγάλους. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό, στόχος με ξεχωριστή σημασία για την κάθε ομάδα.

Για τον Ολυμπιακό, που ξεκινάει το καλοκαίρι πάντοτε με σκοπό την κατάκτηση κάθε διαθέσιμου τίτλου, είναι δεδομένη η επιθυμία της πρόκρισης, ώστε να εξασφαλιστεί το ντάμπλ. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται απέναντι ο δεύτερος στην κούρσα του πρωταθλήματος. Κάποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν η διοργάνωση αντιμετωπίστηκε ως δευτερεύουσα από τους “ερυθρόλευκους”, στη γνωστή τα τελευταία χρόνια λογική που ακολουθούν πολλά μεγάλα club στο εξωτερικό. Έτσι έπρεπε να γίνει, καθώς ήταν μπροστά η πρόκληση της Ευρώπης, με εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα για την ομάδα. Όμως ο Ολυμπιακός, όπως κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, δε γίνεται να αφήσει στην άκρη καμία κούπα όταν είναι σε θέση να τη διεκδικήσει. Το έπραξε και συνεχίζει, ακόμη κι αν χρειάστηκε να ρισκάρει, χρησιμοποιώντας αναπληρωματικούς σε κάποια παιχνίδια.

Για τον ΠΑΟΚ αυτή η μάχη έχει ιδιαίτερη σημασία, μεγαλύτερη και από τον εξ΄ αναβολής αγώνα πρωταθλήματος στις 4 Μαίου, καθώς εκεί οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τον πρώτο λόγο με μεγάλη διαφορά για το πρωτάθλημα. Στο κύπελλο ωστόσο ο “δικέφαλος” δεν καλείται μόνο να απαντήσει για τη χαμένη μάχη του πρωταθλήματος αλλά και να υπογραμμίσει πως μπορεί να την κάνει δική του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός ίσως χρειάζεται περισσότερο από όλους αυτό το τρόπαιο. Διότι καλείται να διαβεί το δικό του σταυροδρόμι, της ανάκαμψης και της ανοδικής πορείας. Για να τα καταφέρει πάντως θα πρέπει βρει απαντήσεις σε δικά του καθοριστικά ζητήματα, όπως είναι η αδυναμία στο σκοράρισμα, που τον ταλαιπωρεί εξ ορισμού (λόγω ελείψεων στο ρόστερ), όμως χωρίς γκολ δεν κατακτώνται τίτλοι.

Για τη Λαμία δεν υπάρχει καμία πίεση, ούτε και υποχρεώση. Από τη στιγμή πάντως που κατάφερε να ηττηθεί μόνο με 1-0 στον πρώτο αγώνα στη Λεωφόρο, μετά το ρεσιτάλ των “πράσινων” χαμένων ευκαιριών, έχει δικαίωμα να ελπίζει σε όνειρο. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για την εβδομάδα του Champions League, η οποία ξεκινάει με τους πρώτους ημιτελικούς και φέρνει αντιμέτωπες τη Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ με τη Βιγιαρεάλ. Τιτανομαχίες με αμέτρητες παραμέτρους. Αγώνες με τους οποίους θα ασχοληθούμε από αύριο Τρίτη (26/04) και με ρεπορτάζ από το Λίβερπουλ. Χρόνια μας πολλά, με υγεία και καλή ποδοσφαιρική απόλαυση…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ