Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΜε σημαντική υπερκάλυψη κλείνει σήμερα το βιβλίο για το νέο ομόλογο της...

Με σημαντική υπερκάλυψη κλείνει σήμερα το βιβλίο για το νέο ομόλογο της ΔΕΗ

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον και για το νέο ομόλογο της ΔΕΗ, με την Επιχείρηση να συνεχίζει το καλό momentum που έχει «χτίσει» από τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, ανοίγοντας – μετά από χρόνια – εκ νέου την επικοινωνία με τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.

Πρόκειται για το νέο ομόλογο έως 350 εκατ. ευρώ επταετούς διάρκειας, ενώ το βιβλίο θα κλείσει σήμερα με το ενδιαφέρον από χθες να είναι ισχυρό. H έκδοση έχει αυξημένη ρήτρα αειφορίας, που θα συνδέεται με μείωση των εκπομπών CO2 για χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Από το ξεκίνημα της διαδικασίας τη Δευτέρα η αρχική τιμολόγηση διαμορφώθηκε στο 3,75%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς η τελική απόδοση αναμένεται να υποχωρήσει αρκετά πιο κάτω, ίσως στο 3% ή και ακόμη χαμηλότερα. Θυμίζουμε πως η απόδοση της τελευταίας 5ετούς έκδοσης με ρήτρα αειφορίας έχει υποχωρήσει στο 2,89% από 3,875% που ήταν το αρχικό κουπόνι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα έως χθες αργά, το νέο ομόλογο της ΔΕΗ οδεύει για υπερκάλυψη περίπου δύο φορές, που σημαίνει ότι οι προσφορές ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ. Μάλιστα υπάρχουν εκτιμήσεις για ακόμη πιο θεαματική υπερκάλυψη.

Στόχος της ΔΕΗ είναι να εξασφαλίσει «φθηνότερα» κεφάλαια για τη μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, αλλά και να αξιοποιήσει το θετικό momentum διεθνώς ώστε να βελτιώσει το προφίλ δανεισμού της, ενισχύοντας παράλληλα την έκθεσή της σε υψηλής ποιότητας θεσμικά ξένα χαρτοφυλάκια.

Έξτρα δυναμική σ’ αυτή την προσπάθεια ασφαλώς δίνει η πρόσφατη κίνηση του οίκου Standard & Poor’s που αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ κατά μία βαθμίδα σε Β+ (από Β) με θετική προοπτική. Ο διεθνής οίκος στην έκθεσή του αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει ήδη συντελεστεί στην μέχρι τώρα υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας και αναμένει πως η βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη και στη λειτουργική αποτελεσματικότητα θα συνεχιστεί και την επόμενη διετία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ