Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜεγάλα σχέδια από τον όμιλο Accor για την Ελλάδα

Μεγάλα σχέδια από τον όμιλο Accor για την Ελλάδα

Ένα μεγάλο ολιστικό πλάνο επενδύσεων σε πολλά επίπεδα στην Ελλάδα δρομολογεί ο γαλλικός κολοσσός ACCOR, κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος στην Ευρώπη και έκτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Ανάμεσα στα μεγάλα επενδυτικά σχέδια του ομίλου είναι και το άνοιγμα μεγάλου κέντρου εκπαίδευσης για τον τουρισμό το οποίο θα προετοιμάζει τις επόμενες γενιές των επαγγελματιών του κλάδου της φιλοξενίας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που ακόμη είναι στο επίπεδο σύλληψης και οράματος, όμως σύμφωνα με πηγές τόσο του γαλλικού ομίλου όσο και κύκλων της ελληνικής κυβέρνησης, υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση για σημαντικό περαιτέρω άνοιγμα του γαλλικού κολοσσού στην Ελλάδα.

Χθες, ο όμιλος ACCOR εγκαινίασε στο Σύνταγμα το έβδομο ξενοδοχείο της αλυσίδας στην Ελλάδα, το 5άστερο Athens Capital Hotel – MGallery στην πλατεία Συντάγματος, που ανήκει στον όμιλο της Λάμψα. Τα εγκαίνια έκανε ο επικεφαλής του παγκόσμιου κολοσσού κ. Sebastien Bazin, εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο του τουρισμού παγκόσμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Bazin είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτές τις συναντήσεις, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού κέντρου στη χώρα μας, που θα προετοιμάζει τους 80.000 υπαλλήλους του παγκόσμιου ομίλου. Μάλιστα, συζητήθηκε και ένα πιθανό σημείο όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί το κέντρο εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αλυσίδας στον κόσμο με 5.000 ξενοδοχεία εξέφρασε τη διάθεση και επιθυμία για νέες επενδύσεις στον κλάδο στην Ελλάδα, όπου συγκριτικά με το παγκόσμιο εκτόπισμά του, έχει σχετικά μικρή παρουσία.

Οι επενδύσεις της ACCOR στη χώρα μας

Η ACCOR έχει σημαντικά σχέδια για την Ελλάδα, καθώς αρχής γενομένης από το 2022 σχεδιάζει να ανοίξει τέσσερα νέα ξενοδοχεία, τα οποία θα προστεθούν στα εφτά ξενοδοχεία που ήδη ελέγχει στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, το 2022 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας του Niko Seaside Resort Crete MGallery στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, ενώ στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων έχουν ενταχθεί τρείς ακόμα μονάδες, του Banyan Tree Varko Bay στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και των Raffles και Fairmont στη Μύκονο, τις οποίες θα λειτουργεί η Accor.

Το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της Accor περιλαμβάνει ήδη τέσσερα αθηναϊκά ξενοδοχεία και τρία στην περιφέρεια: το Αthens Capital Hotel – MGallery Collection (Λάμψα), το Novotel Athenes, το Sofitel Athens Airport (Mitsis Group) και το ibis Styles Athens Routes στην πρωτεύουσα, το Αngsana Corfu Resort & Spa by Banyan Tree (York Capital- Β. Κέρτσικωφ) που άνοιξε φέτος ανανεωμένο στην Κέρκυρα, το Mercure Rhodes Alexia στη Ρόδο και το Ibis Styles Heraklion Central στην Κρήτη.

Το ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Το ξενοδοχείο Athens Capital Hotel – Mgallery που εγκαινιάστηκε χθες είναι το πρώην King’s Palace (επί των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα). Αποτελεί μια επένδυση 22 εκατ. ευρώ, διαθέτει 158 δωμάτια και 19 σουίτες. Στον 9ο όροφο λειτουργεί εστιατόριο και στον 10ο χώρος αναψυχής με πισίνα, Bar – Snack Bar και πανοραμική θέα. Στο ισόγειο λειτουργούν καταστήματα λιανικής πώλησης ενδυμάτων κορυφαίων brands παγκόσμια, ενώ διαθέτει συνεδριακούς χώρους για εταιρικές συναντήσεις και events καθώς και fitness center.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ