don't even ask

don't even ask

spot_img

Μία ζέστη μία κρύο σε ΗΠΑ και Ευρώπη, Τσίπρας-Στουρνάρας, ανέξοδοι βερμπαλισμοί, έχουν “τρελάνει” κόσμο Mytilineos και Motor Oil, σκοράρει ο ΟΠΑΠ, στην Sterner Stenhus η “ΙΟΛΗ” και η διορατικότητα του Holterman

*Αμφίσημες οι δηλώσεις των μελών της Fed, μετά και την ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό χονδρικής στις ΗΠΑ. Την μία μέρα έτσι-την άλλη αλλιώς, συντηρώντας την μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα. Αλλά και στην Ευρώπη, την μία μέρα η Κριστίν Λαγκάρντ με αφορμή τον υψηλό πληθωρισμό προαναγγέλλει και νέα αύξηση επιτοκίων στην συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου. Των 50 μ.β. Ακολουθεί μία μέρα μετά ο Φάμπιο Πανέτα με παραίνεση για ηπιότερη πολιτική, εκφράζοντας τις ανησυχίες- κυρίως- των Νοτίων. Σε γραμμή Βερολίνου το Παρίσι, με τα “γεράκια” η Γαλλίδα της ΕΚΤ. Αναφερόμασταν τελευταία στην σύμπλευση των δύο, να δούμε που θα βγάλει…

*Στην Τράπεζα της Ελλάδος χθες απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, δια ζώσης με τον Γιάννη Στουρνάρα. Με τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Μιχάλη Καλογήρου και Γιώργο Χουλιαράκη. Για την ανοίκεια- καθότι επί προσωπικού, με εφόδους στην κατοικία του ζεύγους Στουρνάρα, στο γραφείο της συζύγου του κ.λ.π ας μην το ανοίξω. Μια χαρά τα έγραφε ο Νίκος Ελευθερόγλου. Όμως, σε ότι αφορά το θέμα της επίσκεψης, δηλαδή πλειστηριασμούς, διαχειριστές και άλλα “αριστερά”… θα περιοριστώ σε προτροπή όσων… ξεχνούν στο “Λαφαζάνης αποκαλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ των κορακιών” (14/2/2023 tomanifesto.gr), αλλά και στον ίδιο τον Ευκλείδη: ο δικός μας νόμος το 2015 επέτρεπε στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς.

*Νισάφι πια και για τον επιπλέον λόγο πως όσο και να διαφωνεί κάποιος με τους τραπεζίτες, τις πρακτικές τους και τις σοβαρότατες ευθύνες για την κρίση, από την στιγμή που είσαι Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν “παίζεις” θεσμικά με την ευστάθεια του συστήματος. Σου αρέσει-δεν σου αρέσει. Αυτά, για να τελειώνουμε με τα παραμυθάκια και τους ανέξοδους βερμπαλισμούς. Και ο αντίλογος, από την πλευρά των διαχειριστών: ΔΕΝ απειλείται η πρώτη κατοικία κανενός ευάλωτου. Όσο για κάτι…δράκους- περί 700.000 δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, θα παραπέμψω στον Εμμ. Νότη. Ωστόσο, είναι να απορείς με την ευκολία που εκστομίζονται τέτοιες ανακρίβειες ακόμη και από πρόσωπα (λ.χ. Λούκα Κατσέλη) με θεσμικό ρόλο παλαιότερα. Και με γνώση- υποτίθεται- του τραπεζικού/ χρηματοπιστωτικού. Μου τα επισήμαινε επιχειρηματίας, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε και έχει με ΝΔ, Μητσοτάκη κ.λ.π. Πάντως, από την πλευρά των servicers (ΕΕΔΑΔΠ) υπενθυμίστηκε ότι έως τα τέλη του 2022 είχαν επιτευχθεί διμερείς ρυθμίσεις για δάνεια, που συνολικά ξεπερνούσαν τα 35 δισ. Για να έχουμε ΟΛΟΙ συναίσθηση του που βρισκόμαστε θα περιοριστώ σε μία απλή και μοναδική παράθεση: Χθες βράδυ το Ιταλικό 10ετές είχε “τιμολόγηση” 4,349% την ίδια ώρα που το αντίστοιχο Ελληνικό 4,273%. Νομίζω, πως ΔΕΝ χρειάζεται να το αναλύσω…

*Έχουν “τρελάνει” κόσμο Mytilineos και Motor Oil. Στα 24,44 ευρώ με αποτίμηση 3,5 δισ η πρώτη, στα 25,10 με 2,78 η δεύτερη. Ποια μετοχή θα φτάσει πρώτη το 30άρι; και πάλι undervalue θα είναι. Η αγορά προεξοφλεί πως η διοίκηση της Motor Oil θα είναι γενναιόδωρη “μερισματικά” εξίσου με της Mytilineos.

*Στις 15 Μαρτίου η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 2022 από την διοίκηση του ΟΠΑΠ. Ανάλογα γενναιόδωρο μέρισμα από τον Οργανισμό. Επιπλέον (εφ’ άπαξ) 74,4 εκατ. από την Betano (στην Allwyn Investments). Και από το καλοκαίρι (Ιούλιο; ) το ΚΙΝΟ διαδικτυακά θα προσθέσει σημαντικά επαναλαμβανόμενα έσοδα. Με νέα άνοδο 1,07% το “χαρτί” στα 15,06 ευρώ. Άνετα τα περνά τα 15,30 ευρώ και γράφει “νέα υψηλά” μέχρι την ανακοίνωση των μεγεθών. Τουλάχιστον… 

*Στην Sterner Stenhus πουλά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το νερό “ΙΟΛΗ”. Οι αδελφοί Γεωργιάδη έχουν επενδύσει σε PREMIA, σε Μπουτάρη. Η θεαματική αύξηση της κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού-ήδη στην 6η θέση μαζί με την Γαλλία και στην 19η σε παγκόσμια κλίμακα η Ελλάδα- ακολουθεί άνοδο παράλληλη με την ενίσχυση του τουρισμού. Συνεπώς οι ελληνοσουηδοί μάλλον σωστά επενδύουν και στον συγκεκριμένο τομέα. 

*By the book η επαναφορά της ΔΕΗ, όλα καλά στο Βουκουρέστι. Θα έχει πιάσει την τιμή της αμκ, πριν τις εκλογές; (με την υπόθεση πως η “πρώτη κάλπη” θα στηθεί 2 ή 9Απριλίου). Πάνω από τα 3 δισ. η αποτίμηση, καιρός ήταν.

*Προληπτική ενέργεια της Euroxx Securities να “φράξει” τις απ΄ευθείας (ηλεκτρονικές) εντολές/ συναλλαγές για την μετοχή της Attica Bank. Για τη διασφάλιση των επενδυτών της, παράλληλα συνδράμοντας στην προσπάθεια της Κεφαλαιαγοράς για διαλεύκανση της ακραίας μεταβλητότητας των τίτλων της Attica Bank. 

*Μεθοδικό μάζεμα- σε σταδιακά υψηλότερες τιμές- στη μετοχή της Intralot. Σε θέση ceo στην θυγατρική Intralot Inc, στις ΗΠΑ ο Νίκος Νικολακόπουλος. Προφανώς δεν πηγαίνει για να δει τον Γιώργο Γιακουμάκη, το νέο απόκτημα (με 4ετή δανεισμό) της Atlanta United από την Celtic. Μετά την ανακοίνωση των μεγεθών 2022, η άρση επιτήρησης με την Wall Street να κοντοζυγώνει. Τα έγραφε και χθες & προχθές η στήλη για Intralot. 

*Κορδέλλου, αισίως με 3,68% στα 0,676 ευρώ αλλά αποτίμηση-ακόμη- στα 14,35 εκατ. Εύλογο το ερώτημα παραγόντων με γνώση τα του κλάδου, πόσο θα μπορούσε να αποτιμηθεί η εισηγμένη εάν εκδηλωνόταν ενδιαφέρον από μεγάλο του χώρου. Έναν πρόχειρο υπολογισμό να κάνουν οι Αγγελική και Μαργαρίτα Κορδέλλου, αρκεί. 

*Με 3,35% στα 0,37 ευρώ η μετοχή της Δρομέας. Αποτίμηση, μόλις 12,85 ευρώ. Αξίζει Χ2ήΧ3 η εταιρεία των Παπαπαναγιώτου.

*Στις 10 Μαρτίου η αξιολόγηση του outlook της ελληνικής οικονομίας από την DBRS, στις 17 του ιδίου από τη Moody’s. Ανά πάσα στιγμή alert στον ΟΔΔΗΧ, εάν και εφ’ όσον από αρχές Μαρτίου.

*Συλλεκτικής δυσκολίας οι R.E.D.S. Και καζίνο στο project, που θα υλοποιήσει η θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ/Reggeborgh στις Γούρνες/Ηράκλειο. Σε λίγα χρόνια, με νέο διεθνές αεροδρόμιο (Καστέλι), με ΒΟΑΚ θα είναι ένα.. .κρητικό “Ελληνικό”. Και σε Κρήτη μετά από Κέρκυρα ο Hendrickus Holterman. Και σε Alpha Bank, συντόμως και σε Εθνική. 

*ΔΕΗ: Όσο κλείνει πάνω από τα 7,88, η τάση είναι επιθετική με επόμενο στόχο τα 8,60. Εν αναμονή του deal της ΕΝΕL η αγορά, αλλά και των οικονομικών αποτελεσμάτων. Θυμίζουμε στα 9 έχουν μπει μέσω της ΑΜΚ άπειροι θεσμικοί, ενώ υψηλό έχει γράψει στα 11, από τα πιο επιθετικά χαρτιά τόσο στην πτώση, όσο και στην άνοδο μέσα στον ftse25…- Ηλίας Ζαχαράκης-

*ΓΛΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ…

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask