Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠως θα δει τον Στουρνάρα;

Πως θα δει τον Στουρνάρα;

Προφανώς στην πολιτική όταν ζητάς να υπάρχει ήθος είναι κάτι εξ ορισμού ανήθικο. Αυτό μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σήμερα θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Σουρνάρα.

Τον άνθρωπο που του ΄χει σύρει τα εξ αμάξης και του έστελνε στο σπίτι εφόδους για να βρουν τα ανύπαρκτα όπως απεδείχθη σκάνδαλα της εταιρείας της συζύγου του.

Και πραγματικά αναρωτιέμαι πως θα κοιτάξει αυτόν τον άνθρωπο στα μάτια. να μου πείτε εδώ δεν είχε ντροπή να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό, όταν έκανε το όχι του δημοψηφίσματος ναι και όταν υποθήκευσε για 99 χρόνια κάθε περιουσιακό στοιχείο του κράτους στο υπερταμείο.

Η λέξη τσίπα με την λέξη …Τσίπρας έχουν πάρει διαζύγιο , μπροστά στον κυνισμό της πολιτικής επιβίωσης.

Και με το χέρι στην καρδιά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε έστω ένα συγγνώμη για όσα έκανε στον Στουρνάρα και την οικογένειά του. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει την λογική αυτή. Απλά πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας για να εργαλειοποιήσει τον διοικητή της, αλλά να βγάλει και έναν…δεκάρικο για τα funds. Τα funds τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε για να σώσει τις Τράπεζες, και όχι τους δανειζόμενους πολίτες. Τα έφερε χωρίς να λάβει καμία προστασία από όσες σήμερα υπόσχεται και σε αυτό δεν ευθύνεται κανένας Πάτσης.

Διότι οι πραγματικοί Πάτσηδες είναι οι ίδιοι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί κρύβονται πίσω από τους Πάτσηδες και τους servises. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των όσων ζουν σήμερα όσοι χάνουν τα σπίτια τους. Οι ίδιοι άνθρωποι που φώναζαν το κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη παρέδωσαν και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές τα σπίτια των πολιτών σε funds. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά βλέπεις την μεν ΝΔ θα την φάει το ενοχικό της σύνδρομο και ο πολιτικός πολιτισμός και το ΠΑΣΟΚ το άγχος της επόμενης μέρας των εκλογών. Και αντί ο Ανδρουλάκης να δηλώνει νέτα – σκέτα ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που τους έλεγε γερμανοτσολιάδες και όχι μόνο συνεχίζει να παίζει μαζί του πιστεύοντας ότι θα πάρει την ιστορική του δικαίωση. Και αντί η ΝΔ να σεβαστεί ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη στα δύσκολα, με τα λάθη και τις παραλείψεις του και τις εμμονές του κατά του Καραμανλή, συνεχίζει να θέλει να το εξαφανίσει στο πλαίσιο της αυτοδυναμίας.

Αντί να δημιουργηθεί μια συμμαχία κοινής λογικής βαδίζουμε ολοταχώς στο παράλογο. Λειτουργούμε λες και έχουμε λησμονήσει που φτάσαμε και πόσο πλήρωσε και πληρώνει ο ελληνικός λαός τα λάθη αυτά.

Λες και είναι δύσκολο να συνεννοηθούν άπαντες για την προσωπική διαφορά και τους πλειστηριασμούς. Δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμη πως άλλο είναι η πολιτική και άλλος ο κομματισμός. Μικρός ή μεγάλος…

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ