Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΘ. Ασκητής: Οι Σπαρτιάτες είναι ένα κόμμα χωρίς συνοχή και πολιτικό όραμα

Θ. Ασκητής: Οι Σπαρτιάτες είναι ένα κόμμα χωρίς συνοχή και πολιτικό όραμα

Σε εμφύλιο πόλεμο έχει μετατραπεί η σύγκρουση μεταξύ του προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα και των βουλευτών του κόμματος. 

Όπως όλα δείχνουν στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται το κόμμα των Σπαρτιατών. Ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας εμφανίστηκε μόνος και έρημος στα βουλευτικά έδρανα ενώ λίγη ώρα αργότερα προχώρησε στην διαγραφή τριών από τους 11 βουλευτές του κατηγορώντας τους από το βήμα της Βουλής για εκβιασμούς αλλά και για πρακτικές που παραπέμπουν σε Greek Mafia και στον Δον Κορλεόνε.

Έκτοτε οι εξελίξεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, καθώς ο διαγραφείς βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς έστειλε εξώδικο στον Βασίλη Στίγκα, ζητώντας του να αποδείξει τις καταγγελίες περί «greek mafia», αλλιώς θα πρέπει να τον αποκαταστήσει.

Για ένα κόμμα που από μόνο του έχει μία παθολογία έκανε λόγο ο καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής, ο οποίος μιλώντας στο MEGA τόνισε πως το κόμμα δεν έχει συνοχή και όραμα.

«Η ίδια η ομάδα φαίνεται ότι δεν έχει συνοχή, δεν έχει καλή ψυχολογική σχέση μεταξύ τους. Το περίεργο είναι ότι ξαφνικά μέσα σε 10 ημέρες κατάφεραν να βάλουν 12 βουλευτές στη Βουλή. Αυτό δείχνει ότι εμείς ως πολίτες θα πρέπει να σκεφτόμαστε όταν ψηφίζουμε ποιον θέλουμε να μας εκπροσωπήσει. Δεν ψηφίζουμε με θυμό, πρέπει να ψηφίζουμε με την ενσυναίσθηση της διασύνδεσης», είπε.

«Μεταξύ τους είναι ανομοιόμορφοι, δεν έχουν καμία ψυχική σύνδεση, κανένα πολιτικό όραμα. Μπήκαν μέσα από ένα θυμό Ελλήνων απέναντι στο σύστημα», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο κλίμα τοποθετήθηκε και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, ο οποιός αναφερόμενος στο εκλογικό σώμα που επέλεξε τους «Σπαρτιάτες» για να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή είπε πως «θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα μέρος των Ελλήνων παρασύρθηκε και μία μεγάλη μερίδα εξ αυτών είναι έντονα αντισυστημική».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ