Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΖαχαράκης: Κρίσιμες περιοχές - κλειδιά, είναι οι 1.414 και οι 1.437 μονάδες...

Ζαχαράκης: Κρίσιμες περιοχές – κλειδιά, είναι οι 1.414 και οι 1.437 μονάδες στο Χ.Α.

Συμβατή με τις εξελίξεις και ίσως απαραίτητη θεωρεί μια καλή διόρθωση στο Χ.Α. ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, σημειώνοντας πως μετά από μια άνοδο κοντά στο 30% από τον περασμένο Οκτώβριο όπου ο Γ.Δ. είχε δει το χαμηλό των 1.105 μονάδων, είναι λογικό η αγορά να χρειάζεται ανάσες και διορθώσεις.

Τονίζει πως τόσο η ελληνική όσο και οι διεθνείς αγορές μπορούν να βγάλουν σοβαρή διόρθωση ανά πάσα στιγμή, όμως συμπληρώνει πως η έως τώρα εμπειρία έχει δείξει πως οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να απορροφήσουν την όποια προσφορά με την Ελληνική αγορά να έχει γίνει στόχος από πολλά funds του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, ο τραπεζικός κλάδος που είναι σε διαφορετική φάση από την υπόλοιπη αγορά είναι λογικό να παίζει και το βασικότερο ρόλο στην αγορά θυμίζοντας ότι συγκεντρώνει και το συντριπτικό ποσοστό στον τζίρο. Οι αγορές λοιπόν συνεχίζουν να έχουν ρευστότητα και να κινούνται ανοδικά με αφορμή την πιθανή μείωση επιτοκίων, παρ’ όλα αυτά η κίνηση μπορεί να προβληματίσει την πτώση του πληθωρισμού με κίνδυνο να παραμείνει για καιρό κάτι που δεν θα αποκλιμακώσει εύκολα τα υψηλά επιτόκια όπως θα ήθελαν οι κεντρικές τράπεζες.

Ο CEO της Fast Finance εκτιμά πως πληροφορική και κατασκευές συνεχίζουν να τραβούν το επενδυτικό ενδιαφέρον μιας και είναι οι δύο κλάδοι που θα επωφεληθούν από τα ευρωπαϊκά πακέτα των επόμενων χρόνων. Επίσης σημειώνει πως πλέον η Intrakat είναι ο νέος μεγάλος παίκτης του κλάδου και με το μεγαλύτερο ανεκτέλεστο, ενώ η μετοχή πλησιάζει σε κεφαλαιοποίηση το 1 δισ. ευρώ, με πολλές πιθανότητες να εισαχθεί στον Large Cap προσεχώς.

Αναφορικά με τα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως «βραχυπρόθεσμα οι δύο κρίσιμες περιοχές – κλειδιά, είναι οι 1.414 και οι 1.437 μονάδες σε κλεισίματα, μιας και όποιο από τα δύο σπάσει, θα βγάλει κίνηση. Η μεγάλη εικόνα είναι ιδιαιτέρως θετική, παρ’ όλα αυτά μία διόρθωση θα ήταν ευχής έργο σε περίπτωση που έρθει, μιας και θα ανακατέψει αρκετά την τράπουλα αλλά παράλληλα θα προσελκύσει και νέους επενδυτές.

Είμαστε σε μία φάση της αγοράς που οι εν δυνάμει αγοραστές και ρευστότητες που περιμένουν να δουν την συνέχεια θα πρέπει να περιμένουν μία κατοχύρωση των 1.437 μονάδων για να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες μαζί τους.

Γενικά πάντως ο χρηματιστής πιστεύει πως και η τρέχουσα χρονιά θα είναι καλή για το χρηματιστήριο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ορατό κάτι που να προβληματίζει την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ