Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΓκουστάβο Πογέτ: Τον θέλουν οι έλληνες διεθνείς, αλλά και η Ιρλανδία!

Γκουστάβο Πογέτ: Τον θέλουν οι έλληνες διεθνείς, αλλά και η Ιρλανδία!

Ο Γκουστάβο Πογέτ είναι να φύγει από την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου καθώς το συμβόλαιό του τελειώνει σε λίγα 24ώρα, στις 31 του μηνός. Παρ΄όλα αυτά, οι έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές επιθυμούν την παραμονή του!

Το novasports.gr αποκάλυψε την κίνηση των διεθνών στο αεροδρόμιο να μιλήσουν στον πρόεδρο της ΕΠΟ ζητώντας του την παραμονή του Γκουστάβο Πογέτ στην εθνική.

Το ρεπορτάζ του Αποστόλη Λάμπου αναφέρει σχετικά:

“Ορισμένοι εξ αυτών, μιλώντας εξ ονόματος όλων, απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Μπαλτάκο αλλά και στον Εκτελεστικό Διευθυντή, Ιάκωβο Φιλιππούση, εκφράζοντας την στήριξή τους στον προπονητή τους, τον Γκουστάβο Πογέτ, με τον οποίο -όπως τους εξήγησαν- έχουν βελτιωθεί και θα ήθελαν να διεκδικήσουν μαζί του τους επόμενους στόχους της “γαλανόλευκης”.

Οι διεθνείς αναγνωρίζουν στον ουρουγουανό τεχνικό, εκτός από τη δουλειά που γίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι, το γεγονός ότι είναι συνεχώς δίπλα τους, ενώ παράλληλα προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες στην ομάδα πέραν των αρμοδιοτήτων του, με σκοπό να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών. Για εκείνους είναι μια πατρική φιγούρα και θα ήθελαν να συνεχίσουν να παλεύουν μαζί του”.

Ο ρεπόρτερ ήταν παρών στο αεροδρόμιο, στη σχετική εξέλιξη όπως αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο ίδιος ο Πογέτ πάντως, μετά τον αγώνα με τη Γεωργία, είχε δηλώσει σχετικά: “Πέντε μέρες ακόμα! Δεν είναι στιγμή τώρα να το συζητήσουμε (σ.σ. για το συμβόλαιό του), είναι στιγμή να αναλύσουμε τι συνέβη απόψε. Ήταν ένα προνόμιο η παρουσία μου εδώ. Το πως με αντιμετώπιζαν στον δρόμο, το πόσο με στήριξαν εντός της ομάδας. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε και να δούμε την επόμενη ημέρα“. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη Mirror, ο ουρουγουανός τεχνικός είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας, ενώ στη σχετική λίστα βρίσκεται και το όνομα του προπονητή της ΓεωργίαςΓουιλί Σανιόλ.

Ο 56χρονος ουρουγουανός είχε ξανά βρεθεί στο παρελθόν στο στόχαστρο των Ιρλανδών. Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεύτερο φαβορί για τον πάγκο της Ιρλανδίας είναι ο υπηρεσιακός Τζον Ο’Σέι, ενώ τρίτος στη λίστα ο Σανιόλ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανέλαβε την Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2022. Σε 21 αγώνες ο ίδιος μέτρησε συνολικά 12 νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. Υπό τις οδηγίες του η ομάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Nations League, κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει μέσω playoffs την πρόκριση στο Euro.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ