Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑναβάθμιση της Mytilineos από τη Eurobank Eq. μετά το deal με τη...

Αναβάθμιση της Mytilineos από τη Eurobank Eq. μετά το deal με τη ΔΕΗ – Στα 48,40 ευρώ ο νέος στόχος

Σε αναβάθμιση της μετοχής της Mytilineos προχώρησε η Eurobank Equities συγκαταλέγοντάς τη στις κορυφαίες επιλογές της από το ελληνικό χρηματιστήριο, ύστερα από τη συμφωνία που σύναψε με τη ΔΕΗ, με την ΑΧΕ να τονίζει ότι δεν είναι ένα απλό deal αλλά θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εισηγμένης. Η νέα τιμή στόχος που δίνει η Eurobank Equities είναι τα 48,40 ευρώ από 45,20 ευρώ προηγουμένως, ενώ εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα φθάσουν στο επίπεδο των 1,14 δισ. ευρώ φέτος.

Στην έκθεση τονίζεται ότι την τελευταία διετία η Mytilineos έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αξιοποιώντας τις συνέργειες που προκύπτουν από το καθετοποιημένο μοντέλο λειτουργίας της.

Μετά την εξαιρετική επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για EBITDA 1 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 23 (+23% σε ετήσια βάση), συνεχίζουν να υπάρχουν υψηλά περιθώρια ανάπτυξης με τη Eurobank Equities να εκτιμά ότι τα EBITDA για το 2024 θα μπορούσαν να φθάσουν στα 1,14 δισ. ευρώ, δηλαδή αύξηση 13% σε ετήσια βάση, ενώ τα 3ετή CAGR EBITDA να αυξηθούν κατά 10%, χάρη στην ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σταθερή ανάπτυξη των μετάλλων.

Η συμφωνία με τη ΔΕΗ που δημιουργεί αξία ως τον πρώτο καταλύτη που θα οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα (λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση -3% ετησίως), για να ακολουθήσουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2024 στις 25 Απριλίου (εκτιμάται αύξηση 9% στα EBITDA του στα 246 εκατ.) και η Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 4 Ιουνίου, όπου η διοίκηση θα παράσχει οδηγίες που πιθανότατα θα υποδεικνύουν ένα ακόμη έτος ρεκόρ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ