Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑMarket Pass: Έρχονται νέες πληρωμές για 500.000 νοικοκυριά

Market Pass: Έρχονται νέες πληρωμές για 500.000 νοικοκυριά

Νέες πληρωμές αναμένονται σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου για τους δικαιούχους Market pass του δεύτερου κύκλου υποβολής αιτήσεων (δηλαδή όσοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 15 Μαρτίου).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαρτίου, υπεβλήθησαν περίπου 3 εκατομμύρια αιτήσεις, με το μεγαλύτερο όγκο μάλιστα να υποβάλλονται λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Εγκρίθηκαν 2.840.463 αιτήσεις εκ των οποίων 2,3 εκατομμύρια έχουν ήδη πληρωθεί τις πρώτες δόσεις.

Από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων το 97% υποβλήθηκε ηλεκτρονικά από δικαιούχους ή λογιστές και περίπου 100.000 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ. Να σημειωθεί ότι τρεις στους τέσσερις δικαιούχους γύρισαν την πλάτη στην ψηφιακή κάρτα και προτίμησαν να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους παρά το γεγονός ότι είναι ψαλιδισμένα κατά 20%.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν τα χρήματα του επιδόματος που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό, η ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων από σουπερμάρκετ και κρεοπωλεία έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

Tο μέτρο καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023, δικαιούχοι του προγράμματος «Market Pass» είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΚΥΑ.

Η επόμενη πληρωμή με πίστωση στην ψηφιακή κάρτα θα γίνει στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο, στις 3 Μαΐου 2023 η κάρτα θα πιστωθεί για τον μήνα Μάιο, στις 3 Ιουνίου 2023 για τον μήνα Ιούνιο και στις 3 Ιουλίου 2023 για τον μήνα Ιούλιο.

Οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει την πίστωση των χρημάτων του επιδόματος στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα δουν ξανά χρήματα στις 3 Μαΐου 2023 για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ