Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟι... Μπαλαούρες είναι εδώ

Οι… Μπαλαούρες είναι εδώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον εαυτό του συνολικά πιο ευαίσθητο σε μια σειρά από θέματα. Για να μην τον αδικούμε αυτό ήταν γενικά το αφήγημα της Αριστεράς γενικότερα. Πάντα αγαπούσε τους εργάτες, ήταν στο πλευρό των αδυνάμων, και πλέον των μεταναστών που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη και φυσικά και τη χώρα μας.

Τώρα κατά πόσον ισχύουν αυτά μια καταγραφή των έργων και ημερών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κυβερνητική του περίοδο δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά.

Από τον βασικό μισθό της εποχής, μέχρι τις Μόριες που αποτέλεσαν ντροπή του σύγχρονου κόσμου. Από τις λογικές… λιάζονται μέχρι το ξύλο στους συνταξιούχους που είχαν το θράσος να συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για τις συντάξεις ντροπής που ελάμβαναν.

Αυτά μπορεί να θέλουν κάποιοι να τα ξεχνάνε αλλά αποτελούν κομμάτι των κυβερνητικών πεπραγμένων τους, όπως μια σειρά από άλλα θέματα που κάνουν τους νεοφιλελεύθερους να τους νιώθουν αλληλέγγυους.

Και μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στον συνήθη ύποπτο Πολάκη, αλλά δεν είναι μόνος.

Είδα το τι έπραξε ένα ακόμη λουλούδι, του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον περιβόητο Μπαλαούρα, ο οποίος φιλοδοξεί να επιστρέψει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ιδού τι είπε ο πρώην βουλευτής σε ομιλία του σε δυστυχείς Πακιστανούς, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας για να βγάλουν ένα μεροκάματο.

«Είμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Βουλευτής εδώ στο νομό Ηλείας και θα είμαι και τώρα ξανά υποψήφιος», λέει ο κ. Μπαλαούρας σε σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το μέρος των ανθρώπων που δουλεύουνε και υποφέρουν».

Ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι ως Βουλευτής ήταν αυτός που έφτιαξε το νόμο με το εργόσημο, «ο οποίος έλεγε όχι μόνο να παίρνετε τα λεφτά σας, αλλά να έχετε και καλές συνθήκες να μένετε».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλαούρας έστρεψε τα βέλη του και κατά της Κυβέρνησης: «Όμως, η Νέα Δημοκρατία -εμείς δεν προλάβαμε να τα φτιάξουμε όλα- όταν ήρθε, τα κατήργησε όλα. Και τώρα, η ΝΔ θέλει να σας διώξει και να φέρνει με αεροπλάνα εργάτες γης και μετά να γυρίζουν στην πατρίδα τους. Έκανε πειράματα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εργάτες γης και για τη φράουλα στην περιοχή, αλλά και για άλλες εργασίες. Ούτε φτάνουν οι εργάτες που έρχονται, αλλά δεν έχουν και εμπειρία. Εσείς εδώ έχετε εμπειρία, αποκτήσατε γνώση».

«Εμείς όλα αυτά θα τα αλλάξουμε. Σας ευχαριστώ. είναι τιμή μου που είμαι μαζί σας και ελπίζω να βρεθούμε σε καλύτερες συνθήκες», κατέληξε. Στο τέλος του βίντεο, το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα και ένα από τα μέλη της κοινότητας αναφωνεί ότι «εμείς στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ».

Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την πακιστανική κοινότητα, ωστόσο, είναι διαχρονικές. Το 2019, ήταν ο τότε Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας, που είχε βρεθεί σε παρόμοια εκδήλωση και είχε υποσχεθεί ότι η «ελληνική κυβέρνηση θα βρει τρόπους ώστε οι Πακιστανοί να έρχονται στην Ευρώπη με «ασφάλεια και τάξη».

Και ρωτάμε, με αυτά τα μυαλά και με τους Μπαλαούρες θέλουν να ξανακυβερνήσουν;

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ