Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτη Χίο οι επιμελητηριακοί φορείς για τις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της...

Στη Χίο οι επιμελητηριακοί φορείς για τις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης της ΚΕΕΕ

Στην Χίο θα βρεθούν εκπρόσωποι των επιμελητηριακών φορέων για να συμμετάσχουν στη διευρυμένη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα ζητήματα που θα τεθούν αφορούν στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με τον χαιρετισμό του προέδρου του  Επιμελητηρίου Χίου, Παντελή Λεγάτου, καθώς και την εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου ΚΕΕΕ, Ιωάννη Μασούτη, με τίτλο: «Οι προκλήσεις του επιχειρείν στη νησιωτική Ελλάδα, η απλούστευση των διαδικασιών, η επίσπευση των αδειοδοτήσεων σε επενδύσεις και το μεταφορικό ισοδύναμο».

Τοποθετήσεις θα κάνουν ο βουλευτής ΝΔ, Νότης Μηταράκης, με αναφορές στην επιχειρηματικότητα στις νησιωτικές περιοχές, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Σταύρος Μιχαηλίδης, με θέμα: «Προβληματισμοί για την αναπτυξιακή πορεία της Χίου», ενώ τη συνεδρίαση θα χαιρετίσει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου,  Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Ακόμα, το παρών θα δώσει ο δήμαρχος Χίου, Ιωάννη Μαλαφής, με εισήγηση η οποία αφορά στα έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στη Χίο καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γεώργιος Τούμπος, για τις προοπτικές του προϊόντος της μαστίχας. Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για το νησί θα αποτελέσει τη θεματική την οποία θα αναπτύξει ο πρόεδρος του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού Χίου, Κωνσταντίνος Μούνδρος, και οι «Οικογενειακές επιχειρήσεις» είναι ο τίτλος της εισήγησης του επικούρου καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ιωάννη Κινιά.

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις προέδρων και εκπροσώπων Επιμελητηρίων και λοιπών φορέων, πριν το κλείσιμο των εργασιών, καθώς και κοινή συνέντευξη τύπου των προέδρων ΚΕΕΕ και Επιμελητηρίου Χίου. 

Τέλος, το διάστημα 26-28 Απριλίου θα διεξαχθεί στο νησί η 55η τακτική γενική συνέλευση και το φόρουμ του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ