Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΤέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από την 1η Μαΐου - Πώς θα...

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από την 1η Μαΐου – Πώς θα λειτουργήσει

Την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα myCar για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, όπως ανακοίνωσε χθες στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν και φέτος, να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν το όχημα. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

«Θα φέρουμε μία ρύθμιση ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, την οποία περιμένει ο κόσμος. Δεν αλλάζει κάτι με τα πρόστιμα. Αν κάποιος κινεί το ΙΧ του και είναι δηλωμένο ως ακίνητο, το πρόστιμο είναι 10.000€», γνωστοποίησε ακόμη. «Τις επόμενες μέρες, νομοθετούμε τη μείωση των προμηθειών για όλες τις συναλλαγές έως 10€ ώστε να υπάρχει ένα πλαφόν», προσέθεσε ο κ. Θεοχάρης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ