Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑEDP Renewables: Επεκτείνει την παρουσία της στην Αυστραλία

EDP Renewables: Επεκτείνει την παρουσία της στην Αυστραλία

Η EDP Renewables (EDPR), παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διεύρυνε το αποτύπωμά της στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού μέσω της επέκτασης της δραστηριότητάς της στην Αυστραλία. Η στρατηγική αυτή κίνηση αποσκοπεί στην αξιοποίηση των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης της Αυστραλίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Προκειμένου να υλοποιήσει πλήρως τη στρατηγική της και να αποδείξει την αφοσίωσή της στην αγορά, η εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά της ITP Development (ITPD), μιας τοπικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ως εκ τούτου, η ομάδα της ITPD εντάσσεται πλέον στον όμιλο EDP, ο οποίος διαθέτει περίπου 13.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Η EDPR θεωρεί την Αυστραλία ως μια αγορά με ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία και σημαντικό δυναμικό στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αξιοποιώντας την εδραιωμένη παρουσία της εταιρείας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, η EDPR είναι έτοιμη να διαπρέψει αξιοποιώντας την τοπική τεχνογνωσία της ITPD, καθώς και την παγκόσμια εμβέλειά της, την τεχνική της επάρκεια και την τεχνογνωσία της στη διαχείριση ενέργειας στην Αυστραλία.

Η EDPR θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη σημαντικών αιολικών και ηλιακών έργων σε συνδυασμό με καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης στην Αυστραλία. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα που εξασφαλίζει πάνω από 1,5 GW δυναμικότητας, με μια σειρά αιολικών και ηλιακών έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης με επιλογές για τη συνεγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) στην ανατολική Αυστραλία, ιδίως στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει, επίσης, ένα ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα 480MWp και ένα έργο BESS 200 MW, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης στο Κουίνσλαντ και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2026, συμβάλλοντας στη φιλοδοξία του Κουίνσλαντ για καθαρό μηδενικό κόστος.

Έχοντας ένα φιλόδοξο σχέδιο για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, η Αυστραλία είναι μία από τις αγορές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στην περιοχή. Με το 38% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, η χώρα σκοπεύει να αγγίξει το ποσοστό του 82% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030 και να αντικαταστήσει πλήρως τον άνθρακα με ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2040, προσθέτοντας 26 GW νέας δυναμικότητας. Η Αυστραλία είναι επίσης μία από τις πιο προηγμένες χώρες όσον αφορά τη νομοθεσία και την εφαρμογή των συστημάτων αποθήκευσης.

Η EDPR επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε αγορές με ευνοϊκές ευκαιρίες απεξάρτησης από τον άνθρακα, όπως η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία. Με ξεκάθαρες διαδικασίες πρόσβασης στην αγορά, ρυθμιστική σταθερότητα και ισχυρούς κλιματικούς στόχους, αυτές οι βασικές αγορές επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση της αξίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τοποθετούνται ως στρατηγικοί τομείς ανάπτυξης για την EDPR τα επόμενα χρόνια.

Η EDP Renewables δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού από το 2022 και έχει ήδη εγκαταστήσει 1,3 GWp (905 MWac) σε ηλιακή ισχύ σε όλη την περιοχή σε έργα κοινής ωφέλειας, καθώς και σε κατανεμημένη παραγωγή. Η εταιρεία επενδύει, επίσης, σε καινοτόμες λύσεις που μπορούν να επιταχύνουν τη μετάβαση της περιοχής σε καθαρότερες ενεργειακές πηγές, όπως πλωτές ηλιακές εγκαταστάσεις και λύσεις ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης που μπορούν να τροφοδοτήσουν νησιά που δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο και εξαρτώνται από ορυκτά καύσιμα.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι μία από τους τέσσερις περιφερειακούς άξονες του ομίλου τηςEDP, οι οποίοι από κοινού αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 26 GW εγκατεστημένης ισχύος παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότερα από 22GW αφορούν ηλιακά, αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα. Η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη 50 GWανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2030, ώστε να αποτελέσει έναν παίκτη με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ