Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑ«Blue Life Hydra»: Ο νέος θεσμός για τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία

«Blue Life Hydra»: Ο νέος θεσμός για τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με τον οργανισμό BeyondCSR εγκαινιάζουν το θεσμό «Blue Life Hydra», μία μοναδική πρωτοβουλία που εστιάζει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Blue Life Hydra θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό νησί της Ύδρας στις 21 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στις 17:00 και τελεί υπό την αιγίδα των Δήμου Ύδρας, Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, SDSN, Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών  και  Υδραίικού Ναυτικού Ομίλου, με τη στήριξη του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας. Έχει σκοπό να φέρει σε επαφή επαγγελματίες της θάλασσας, εκπροσώπους κυβερνητικών φορέων, εκπαιδευτικούς, μαθητές και το ευρύτερο κοινό για να συζητήσουν, να μάθουν και να ανταλλάξουν ιδέες για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Στο πλαίσιο του θεσμού, θα συζητηθούν η αξία της βιώσιμης ανάπτυξης, οι  17 Παγκόσμιοι Στόχοι του ΟΗΕ, ο θαλάσσιος και κλιματικός γραμματισμός, οι προοπτικές απασχόλησης για τους νέους στη Γαλάζια Οικονομία, τα επαγγέλματα της θάλασσας, η ασφάλεια στη θάλασσα, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, οι επιπτώσεις του υπερτουρισμού και η διατήρηση της γαλάζιας κληρονομιάς. Η μεθοδολογία του Blue Life αναδεικνύει μέσα από παρουσιάσεις και εργαστήρια ένα συμμετοχικό μοντέλο που προάγει το διαμοιρασμό και την ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών, και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση των συμμετεχόντων – ανάλογα τη δράση σε μαθητές/τριες, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες,  επαγγελματίες της θάλασσας,  ευρύτερο  κοινό –  και κυρίως την κατανόηση των περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, από το πρωί της ίδιας ημέρας θα διεξάγονται παρουσιάσεις με σχετική θεματολογία στα εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού και στην ΑΕΝ Ύδρας, ενώ οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με καθαρισμό του λιμανιού, από την ομάδα δυτών της Meditteranean Comapny Environmental Protection – MEPP.

Ομιλητές στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα είναι οι: Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο βουλευτής της Α’ Πειραιώς της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η Γενική Γραμματέας Ισότητας Δρ. Ζέφη Δημαδάμα, ο Δήμαρχος Ύδρας, Δρ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο καθηγητής ΕΜΠ, έδρα UNESCO κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, η καθηγητρια Οικονομικών στο ΕΚΠΑ κα Στέλλα Τσάνη, η πρόεδρος του Climate Hub, κ. Μαρία Λογοθέτη, η δημοσιογράφος κα Αλεξία Τασούλη και ο επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η Γενική Διευθύντρια της HELMEPA κα Όλγα Σταυροπούλου και η κα Παυλίνα Πρωταίου, ιδρύτρια BeyondCSR. 

Το Blue Life Hydra δεν αποτελεί μόνο μια διοργάνωση, αλλά ένα βήμα τους την κατεύθυνση της διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τους δημιουργίας μιας πιο αειφόρου κοινωνίας.

Αργυρός Χορηγός: Hellenic Seaways

Χάλκινοι Χορηγοί: ΟΛΠ–Cosco, Alpha Lines

Χορηγοί: Entaxy, Cotommatae 1810 Hydra, Nesea, Manna

Χορηγοί Επικοινωνίας: Capital.gr, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, OneWhole Communication Experts

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ