Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑEuronav και Anglo-Eastern ενώνουν τις δυνάμεις τους

Euronav και Anglo-Eastern ενώνουν τις δυνάμεις τους

Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση και αγορά της Euronav Ship Management Hellas του βραχίονα διαχείρισης πλοίων της Euronav ανακοίνωσαν οι Euronav NV και Anglo-Eastern Univan Group.

Αναλυτικότερα, η Euronav και η Anglo-Eastern σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, μέσω αυτής της πώλησης, με την τελευταία να αναλαμβάνει την κυριότητα των ευθυνών διαχείρισης πλοίων της ESMH.

Αυτή η συναλλαγή θα δώσει στην Anglo-Eastern μια ισχυρή τοπική παρουσία στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά το αποτύπωμά της σε μεγάλα crude oil tankers. Μετά τη συγχώνευση, η ESMH θα γίνει μέρος του τεράστιου παγκόσμιου δικτύου της Anglo-Eastern, προσφέροντας στη συνδυασμένη εταιρεία ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών ανάπτυξης σε διαφορετικές περιοχές και τύπους πλοίων.

Από την πλευρά του, ο Bjorn Hojgaard, Διευθύνων Σύμβουλος της Anglo-Eastern, τόνισε τον αμοιβαίο επωφελή χαρακτήρα αυτής της συμφωνίας, η οποία «θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα και αντανακλά τη μέγιστη εμπιστοσύνη της Euronav στην ικανότητα της Anglo-Eastern να προσφέρει ως διαχειριστής πλοίων και σε ευρύτερες σχετικές πρωτοβουλίες στην ασφάλεια, την ποιότητα, την ψηφιοποίηση, την εκπαίδευση του πληρώματος και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές».

Με τη σειρά του ο Alexander Saverys, Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Anglo-Eastern. Έχουμε ήδη μια ισχυρή συνεργασία με την Anglo-Eastern και αυτός ο συνδυασμός θα ενισχύσει περαιτέρω τις επιχειρηματικές μας σχέσεις, προσφέροντας πολλές νέες ευκαιρίες για την εταιρεία και τους ανθρώπους μας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ