Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣBayer: Δυναμική ανάπτυξη τα επόμενα δυο χρόνια

Bayer: Δυναμική ανάπτυξη τα επόμενα δυο χρόνια

Με ένα σαφές σχέδιο δράσης Bayer στοχεύει στην ενίσχυση της αύξησης των πωλήσεων, της κερδοφορίας και της ελεύθερης ταμειακής ροής.

Την επόμενη διετία αναμένεται ανάπτυξη  στον Τομέα Pharmaceuticals με νέα προϊόντα που θα εξισορροπήσουν  ενδεχομένως τις συνέπειες της λήξης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ενώ υπολογίζεται ότι θα ενισχυθεί η θέση της εταιρείας σε κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.

Με άξονες τις κατηγορίες την υγεία και τη διατροφή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Werner Baumann επεσήμανε σε διαδικτυακή εκδήλωση ότι «στον Τομέα Crop Science, στοχεύουμε στην ανάπτυξη πάνω από το επίπεδο της αγοράς από το 2022. Αντίστοιχα στοχεύουμε και στον Τομέα Consumer Health. Επιπλέον, στον Τομέα Pharmaceuticals βλέπουμε να στέφεται με επιτυχία η γραμμή έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκεται σε ώριμο στάδιο και είμαστε πολύ καλά τοποθετημένοι με τις επενδύσεις που κάνουμε για το μέλλον. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του Τομέα, παρά τη λήξη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και αναμένουμε μόνο να σημειώσουμε μια μικρή μείωση των πωλήσεων το 2024».

Τρεις θα είναι οι οδηγοί για την ανάπτυξη της επιχείρησης και την αύξηση της επιχειρηματικής αξίας:

-Οι καινοτομίες στις βιοεπιστήμες έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ – χάρη στα μακροπρόθεσμα megatrends, όπως ο αυξανόμενος σε αριθμό και ηλικία παγκόσμιος πληθυσμός, και η αυξανόμενη ανάγκη για πιο βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

-Η επανάσταση στη βιοτεχνολογία αποτελεί τον οδηγό της καινοτομίας σε όλους τους Τομείς της Bayer – με σημαντική πρόοδο στη βιολογία των κυττάρων, την επεξεργασία γονιδίων και την επιστήμη των δεδομένων (data science).

-Η εταιρεία επιταχύνει τον μετασχηματισμό της και αυξάνει περαιτέρω την αποτελεσματικότητά της.

Με την προοπτική αύξησης της δυναμικής των αγορών ο κ.  Baumann υποστήριξε ότι «στον κλάδο των φαρμάκων, οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε, αλλά πιθανώς να θεραπεύσουμε ή ακόμη και να αποτρέψουμε ορισμένες ασθένειες».

Άξιο αναφοράς είναι ότι εν μέσω υγειονομικής κρίσης η Bayer επιδεικνύει υπεύθυνη στάση, εφαρμόζοντας τις γνώσεις και χρησιμοποιώντας τους πόρους της για την αντιμετώπιση του ιού, σύμφωνα με το όραμα της εταιρείας «Υγεία και Τροφή για Όλους». Στο ίδιο πνεύμα, εξελίσσεται  η συνεργασία της με την CureVac, για την ανάπτυξη, την παρασκευή και την προμήθεια του εμβολίου κατά της COVID-19.

Στόχος η αύξηση των πωλήσεων

Στόχος της εταιρείας είναι να ανακτήσει τη δυναμική της στην αύξηση πωλήσεων το 2021 και να επιταχύνει περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2024, οι καθαρές πωλήσεις θα φτάσουν τα 43 έως 45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο δε Τομέας Crop Science αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό από 3 έως 5% από το 2022 έως το 2024.

«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ψηφιακή γεωργία και στις κανονιστικές εγκρίσεις που ελήφθησαν πρόσφατα για καλαμπόκι, σόγια και βαμβάκι. Και οι δύο αυτές πτυχές θα μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε την ανάπτυξη στο μέλλον», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Baumann.

Ρ.Μελά

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ