don't even ask

don't even ask

spot_img

Το μαξιλαράκι της ΔΕΗ, οι αποτιμήσεις υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι προτάσεις του απερχόμενου, ποιος για τη Viva Wallet, τα blazer Chanel της Christine, το αφεντικό της Shell και… του κυρίου δεηθώμεν

*Τρίτη και τελευταία μέρα εγγραφών για την αμκ της ΔΕΗ. Όταν σας έλεγα, για παροξυσμό το εννοούσα. Έως τα 9,60 ευρώ, χθες, η μετοχή. Το “μαξιλαράκι”, που σας έλεγα…

*Κρατήστε 2 συγκριτικές αποτιμήσεις: Alpha Bank στα 2,62 δισ. vs Εθνική στα 2,56 δισ. και  Ελληνικά Πετρέλαια στα 1,84 vs Motor Oil στα 1,66 δισ. Για να δούμε, τέλος 2021, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου ποιος θα είναι μπροστά. 

*Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, φέρεται να τελεί υπό παραίτηση από τον Σεπτέμβριο. Μεταξύ άλλων του καταλογίζεται η αποτυχία να προσελκύσει νέες υγιείς εταιρείες στο Χρηματιστήριο, ενώ παράλληλα διατήρησε το κόστος εισαγωγής και παραμονής πολύ υψηλό. Η διευθύντρια νέων εισαγωγών, Γεωργία Μουρλά, αρμόδια επί του συγκεκριμένου θέματος τα τελευταία 6 χρόνια, προάγεται σε γενική διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου. Η συγκεκριμένη θέση, αναφέρεται κατευθείαν στο ΔΣ, οπότε προστατεύεται από την γραμμή αναφοράς στον νέο CEO. Η ίδια θέση, αναβαθμίζεται από διεύθυνση σε γενική διεύθυνση, για να υποδεχτεί την συγκεκριμένη υπάλληλο. Η μετακίνηση αυτή συνεπάγεται αύξηση μισθού και παροχών. Ο προκάτοχος της θέσης, Νίκος Μπαρλίγκας, συνταξιοδοτείται στο τέλος του έτους, ενώ θα μπορούσε να παραμείνει για κάποιο διάστημα, εάν απαιτηθεί. Το ΔΣ θα δεχτεί την εισήγηση του απερχόμενου CEO;

*Θα διαβάσατε για… επαφές Μασούτη-CVC Capital. Τι να σας πω, ρώτησα καλά ενημερωμένες πηγές -both sides- και μου το διέψευσαν. Όντως η πλευρά Μασούτη μιλούσε με άλλον, αλλά η προφορά του ενδιαφερόμενου απορρίφθηκε ως προσβλητική.

*Για ποιον πελάτη της συζητά η JP Morgan για ενδεχόμενο deal με την Viva Wallet; Το θέμα το χειρίζεται ο υπεύθυνος της “περιοχής” Στέλιος Παπαδόπουλος (ex ΟΔΔΗΧ) ή άλλος Έλληνας; Δεν μου το διευκρίνισαν, για αυτό sorry εάν…        

*Πολύ απίθανο να αυξηθούν τα επιτόκια το 2022, η απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ προς όσους πιέζουν για αλλαγή νομισματικής/επιτοκιακής και απώτερα δημοσιονομικής πολιτικής.      Πάντως ο Ζερόμ Πάουελ, επανέλαβε χθες την εκτίμηση πως ο πληθωρισμός είναι παροδικός.

*Ποιοι πρωτοστατούν των “επιθέσεων” κατά της Γαλλίδας; τα Γερμανικά Μέσα, μάλιστα η BILD- ναι η γνωστή μας tabloid ευρύτατης κυκλοφορίας- το “κιτρίνισε” κάνοντας λόγο για απώλειες 1.400 ευρώ (ανά έτος) για κάθε Γερμανό όταν “…ένα μανίκι από τα blazer Chanel, που φοράει η Λαγκάρντ αξίζει περισσότερα…” 

*ΟΚ να πάμε στην καθαρή ενέργεια, αλλά ποιος πληρώνει… τον βαρκάρη; Το αφεντικό της Shell Ben van Beurden, μίλησε στο BBC και είπε πως το καθαρό ενεργειακό αποτύπωμα με ορίζοντα το 2050, θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μόνο από τη βιομηχανία πετρελαίου και αερίου και ας λέει το fund Third Point που μετέχει στη Shell ότι αυτό δεν γίνεται και πως άλλες πηγές χρηματοδότησης πρέπει να αναζητηθούν. Ο Beurden, ωστόσο επιμένει και είναι χαρακτηριστικό, ότι μίλησε από το διυλιστήριο πετρελαίου και καυσίμων Pernis κοντά στο Ρότερνταμ, που προορίζεται την επόμενη δεκαετία να μετατραπεί σε διυλιστήριο βιοκαυσίμωνα και ενέργειας με βάση το υδρογόνο. Χρήμα λοιπόν από τη ρυπογόνο ενέργεια για τη μετάβαση στην καθαρή. Κληρονομικώ δικαίω.

*Η στήλη μίλησε με υπουργό, δεν το συνηθίζει, αλλά συμβαίνει που και που. Τον ρωτήσαμε να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει το θρησκευτικό συναίσθημα στην… πνευματική διατροφική αλυσίδα και να επιτρέψει να εισέρχεται στους ναούς το χριστεπώνυμο πλήρωμα χωρίς rapid test. Μας απάντησε υμνολογώντας “του κυρίου δεηθώμεν, κύριε ελέησον”.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask