Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤέλος στη συνεργασία MAERSK – MSC για μεταφορά κοντέινερ

Τέλος στη συνεργασία MAERSK – MSC για μεταφορά κοντέινερ

Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε παγκόσμια κλίμακα ανακοίνωσαν ότι από τον Ιανουάριο του 2025 διακόπτουν την συνεργασία τους.

Οι δύο κορυφαίες εταιρείες σε επίπεδο όγκου φορτίων, η MSC Mediterranean Shipping Company και η Maersk, αποφάσισαν να τερματίσουν την 2Μ, που ιδρύθηκε το 2015, καθώς όπως ισχυρίζονται σε ανακοίνωσή τους, έχουν αλλάξει πολλά.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι και των δύο εταιρειών, Vincent Clerc της MAERSK και Soren Toft της MSC, αναγνώρισαν ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές από τότε που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η συμμαχία και ότι η διακοπή της συμμαχίας 2M θα επέτρεπε και στις δύο εταιρείες να ακολουθήσουν τις δικές τους στρατηγικές.

«Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τη συνεργασία και προσβλέπουμε σε μια συνεχή ισχυρή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης περιόδου της συμφωνίας. Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στην παροχή των υπηρεσιών της συμμαχίας 2M στους πελάτες της MSC και της MAERSK», πρόσθεσαν.

Η απόφαση αυτή δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στους πελάτες που χρησιμοποιούν τις συναλλαγές 2M και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να παρέχουν το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και υποστήριξης κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι πως οι δύο εταιρείες μαζί ελέγχουν τα δύο πέμπτα του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς φορτίων διά θαλάσσης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ