Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΡεύμα: ”Κλείδωσαν” οι επιδοτήσεις για τον Ιούνιο

Ρεύμα: ”Κλείδωσαν” οι επιδοτήσεις για τον Ιούνιο

Με μια σειρά επιστολών, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους προμηθευτές ενέργειας το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για το νέο πλαίσιο επιδοτήσεων Ιουνίου.

Έτσι, σε σχέση με την κύρια κατοικία η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος  για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες καθορίζεται στα 185 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ενώ για την κατανάλωση από 151 έως 300 κιλοβατώρες στα 140 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Αυτό οδηγεί 

μεσοσταθμικά σε ενίσχυση 48,6 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες. 

Για καταναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες η ενίσχυση θα είναι 100 ευρώ ανά Μεγαβατώρα ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης, όπως ίσχυσε και τον προηγούμενο μήνα.  

Για τις, δε, μη κύριες κατοικίες η επιδότηση των 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα θα ισχύσει και τον Ιούνιο, όπως ίσχυσε για πρώτη φορά και τον Μάιο, καθώς βέβαια λόγω καλοκαιριού μεγάλες καταναλώσεις μεταφέρονται στα εξοχικά. 

Επίσης, στην περίπτωση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η ενίσχυση θα ανέλθει σε 195 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.  

Λόγω της αποκλιμάκωσης, το Μάιο, κατά περίπου 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα του χονδρεμπορικού κόστους ανά μεγαβατώρα συνολικά οι επιδοτήσεις αυτόν τον μήνα θα είναι, κατά τι, μικρότερες σε απόλυτα ποσά. 

Υπενθυμίζεται ότι η μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος τον Απρίλιο  διαμορφώθηκε στα 246,6 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ τον Μάιο στα 225 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Στα επαγγελματικά τιμολόγια συνεχίζεται και αυτόν τον μήνα η ενίσχυση και διαμορφώνεται σε 100 ευρώ ανά Μεγαβατώρα τον Ιούνιο για το σύνολο της κατανάλωσης. Επίσης, και αυτό τον μήνα θα υπάρξει πρόσθετη στήριξη για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος έως 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής.   Η πρόσθετη στήριξη θα ανέλθει σε 50 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Επομένως κάτι που αφορά περίπου 1.250.000 εκατ. επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως: εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιεία.

Τέλος, για το φυσικό αέριο σε 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, τόσο για οικιακούς όσο και για μη οικιακούς καταναλωτές

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ