Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ«Στην πρίζα» η δημοτική συγκοινωνία της Αστυπάλαιας

«Στην πρίζα» η δημοτική συγκοινωνία της Αστυπάλαιας

Για την επέκταση της ηλεκτροκίνσης στη δημοτική συγκοινωνία μίλησε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας. Πρόκειται για μια λειτουργία συγκοινωνίας νέου τύπου, χωρίς στάσεις συγκεκριμένες, χωρίς αναμονές και χωρίς συγκεκριμένα δρομολόγια, τα οποία θα καθορίζονται κάθε φορά ανάλογα τη ζήτηση, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η αστική συγκοινωνία θα είναι ένα μέσο που θα δώσει ώθηση στην ασφαλή κυκλοφορία και τη μείωση των οχημάτων, διότι με ένα μικρό κόστος θα μπορεί κανείς να κυκλοφορεί. Μάλιστα, οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν με 10 ευρώ το μήνα να κάνουν απεριόριστες διαδρομές, ενώ οι τουρίστες θα μπορούν με μια κάρτα τριήμερη ή εβδομαδιαία με χαμηλή τιμή. Έτσι, δεν θα δημιουργείται κυκλοφοριακός φόρτος, ούτε συνωστισμός τις βραδινές ώρες στη χώρα, καθώς δεν θα χρειάζεται να πάρει κανείς το ΙΧ του.

Ο Δήμος έχει τοποθετήσει αρκετά σημεία φόρτιστης, ενώ φέτος μπορούν να φορτίζονται ταυτόχρονα 20 αυτοκίνητα στο νησί. Παράλληλα, η Αστυπάλαια απέκτησε και το πρώτο της ηλεκτρικό ταξί, τη στιγμή που η αμόλυβδη στο νησί έχει φθάσει τα 2,60 ευρώ το λίτρο.

Το νησί επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ