Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΗ ΕΛΕΤΑΕΝ για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ

Η ΕΛΕΤΑΕΝ για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ

Αναρτήθηκαν στο δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ οι παρατηρήσεις που απέστειλε στο ΥΠΕΝ για το σχέδιο νόμου.

Δείτε εδώ: https://eletaen.gr/epistoli-diavoulefsi-sn-ypen/

 
Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση:
 
Επιστολή και αναλυτικό υπόμνημα προς το ΥΠΕΝ απέστειλε η ΕΛΕΤΑΕΝ με σχόλια και παρατηρήσεις στο σχέδιο νόμου τέθηκε σε διαβούλευση και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για τις Α.Π.Ε., τις περικοπές ενέργειας, την ΕΔΕΥΕΠ κλπ.

➡ Ειδικά για το πλαίσιο των περικοπών ενέργειας, είτε το μεταβατικό είτε το μόνιμο, η ΕΛΕΤΑΕΝ υπογραμμίζει ότι αυτό πρέπει να συνάδει με τις υποχρεώσεις και τους κανόνες που απορρέουν από τον Κανονισμό (Ε.Ε.) 2019/943. Ο Κανονισμός καθορίζει το ποια έργα είναι επιλέξιμα για περικοπές, τους κανόνες αποζημίωσης των περικοπών, τους κανόνες διαφάνειας και ισοτιμίας κλπ – ρυθμίσεις που είναι άμεσα εφαρμόσιμες και δεσμευτικές για όλα τα κράτη μέλη.

➡ Για το ίδιο θέμα, η ΕΛΕΤΑΕΝ επισημαίνει ότι η προθεσμία για τον καθορισμό του μόνιμου πλαισίου (άρθρο 109) πρέπει να συντομευθεί. Προκειμένου να βοηθήσουμε την επίπονη αυτή εργασία, ζητούμε η σχετική ομάδα εργασίας που έχει θεσπίσει το ΥΠΕΝ να διευρυνθεί με 3 τουλάχιστον εκπροσώπους των φορέων Α.Π.Ε. και τους αναπληρωτές τους.

➡ Το υπόμνημα της ΕΛΕΤΑΕΝ περιέχει και άλλες σημαντικές παρατηρήσεις σε κρίσιμες διατάξεις του σχεδίου, όπως σε αυτές για την ενίσχυση της ΕΔΕΥΕΠ.

➡ Περιλαμβάνει επίσης προτάσεις νέων ρυθμίσεων για τις άδειες δόμησης υποσταθμών σε εκτός σχεδίου, μη δασικές περιοχές, παρατάσεις προθεσμιών και επιστροφής εγγυητικών κλπ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ