Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΡεάλ Μαδρίτης: Οι ρατσιστικές συμπεριφορές προς τον Βινίσιους ντροπιάζουν τους Ισπανούς!

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι ρατσιστικές συμπεριφορές προς τον Βινίσιους ντροπιάζουν τους Ισπανούς!

Η ισπανική ποδοσφαιρική Λίγκα είναι έτοιμη να… εκραγεί! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βινίσιους δέχεται ρατσιστικές συμπεριφορές. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, έχει γίνει στόχος απαράδεκτων επιθέσεων σε βαθμό που το ζήτημα ξεπέρασε τα ποδοσφαιρικά όρια.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ έγινε την περασμένη Κυριακή στόχος ρατσιστών για ακόμη μια φορά σε ισπανικό γήπεδο. Στο γνωστό μας Μεστάγια στη Βαλένθια αντιμετώπισε τραγικές αντιδράσεις από την εξέδρα, με τους συμπαίκτες του στη Ρεάλ να ανταλλάσσουν σκληρές εκφράσεις με μερίδα οπαδών.

Ο Βινίσιους αντέδρασε έντονα και απείλησε να αποχωρήσει από τη Ρεάλ. Σύμφωνα με το Reuters, εκατοντάδες οπαδοί της Βαλένθια τραγουδούσαν το απαράδεκτο: «Vinicius eres un mono» («Βινίσιους είσαι πίθηκος»), καθώς το λεωφορείο της Ρεάλ έφτανε στο «Μεστάγια.

Στη διάρκεια της σεζόν είχε ακούσει να τον φωνάζουν “μαϊμού” στο γήπεδο της Βαγιαδολίδ, ενώ στο ντέρμπι της Μαδρίτης οπαδοί της Ατλέτικο έφτιαξαν μαύρη κούκλα και την κρέμασαν!

Την περασμένη Κυριακή τα πλάνα της τηλεόρασης αποκάλυψαν ότι ο Βινίσιους έκλαιγε και ο προπονητής του Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ότι δεν αρκούν οι καταδίκες αλλά θα πρέπει να υπάρξουν και τιμωρίες.

Ο παίκτης καταγγέλλει όλη τη χρονιά ρατσιστικές επιθέσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ισπανία και δεν δίστασε να μιλήσει για τη: “La Liga των ρατσιστών“, αφού δεν ενδιαφέρεται να τον προστατέψει.

Έστω και καθυστερημένα η αστυνομία στην Ισπανία προχώρησε σε συλλήψεις για τις ρατσιστικές επιθέσεις στο Βραζιλιάνο.

Η Βραζιλία καταδίκασε επίσημα τις επιθέσεις και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας και τις αθλητικές αρχές να τιμωρήσουν τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος  Λούλα, στο περιθώριο της συνόδου του G7 που έλαβε χώρα στο Τόκιο, έκανε αναφορά στο θέμα:

“Δεν είναι δίκαιο ένα φτωχό αγόρι που κερδίζει στη ζωή, που έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο και συγκεκριμένα ο κορυφαίος της Ρεάλ Μαδρίτης, να δέχεται προσβολές σε κάθε στάδιο που πηγαίνει. Δεν θα το επιτρέψουμε”.

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε και ο Έλληνας Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς: “Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας – εντός ή εκτός γηπέδου. Πλήρης υποστήριξη στον Βινίσιους. Το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο πρέπει να χρησιμεύσει ως πυξίδα για την καταπολέμηση των διακρίσεων”, ανέφερε στο Twitter.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ