Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ οδηγός άρσης των μέτρων

Ο οδηγός άρσης των μέτρων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πορεία της αποκλιμάκωσης των μέτρων του lockdown την ώρα που η εμβολιαστική διαδικασία σπάει κάθε ρεκόρ μέρα με την ημέρα χτίζοντας ισχυρό τείχος ανοσίας.

Την ίδια ώρα και τα στοιχεία από τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ελπιδοφόρα, καθώς μπορεί χθες ο αριθμός των κρουσμάτων να έφτασε τα 3.421 περιστατικά αλλά αυτά προέκυψαν μετά από αριθμό-ρεκόρ στα τεστ που διενεργήθηκαν σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο, ο σχεδιασμός για την άρση των περιοριστικών μέτρων προχωρά κανονικά την ώρα που σταδιακά προστίθενται και νέες ελαφρύνσεις δίνοντας έτσι αέρα κανονικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κρίσιμη αναμένεται λοιπόν και η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που θα γίνει με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και θα αποφασίσει για το άνοιγμα ή μη δραστηριοτήτων αθλητισμού και πολιτισμού.

Οι ημερομηνίες-«κλειδιά»

-Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

-Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

-Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

-Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

-Από τις 15 Μαΐου κάνει πρεμιέρα ο τουρισμός. Οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR τεστ πριν την άφιξη και rapid test με την αναχώρηση. Την ίδια ημερομηνία απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις

-Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ