Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟΗΕ: «Ένα πολύ θετικό βήμα» η συμφωνία περί μετανάστευσης και ασύλου της...

ΟΗΕ: «Ένα πολύ θετικό βήμα» η συμφωνία περί μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ

Ως «ένα πολύ θετικό βήμα» χαρακτήρισε την συμφωνία των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εις βάθος μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης και του ευρωπαϊκού καθεστώτος ασύλου, ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι.

«Συγχαρητήρια στην ΕΕ και στην @EU_Commission που κατόρθωσαν να φθάσουν σε πολιτική συμφωνία για το ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου», έγραψε στο Χ (Twitter) χαιρετίζοντας την «επιμονή και την ηγετική ικανότητα» της Ευρωπαίας επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.

«Πρόκειται για ένα πολύ θετικό βήμα. Ας περάσουμε τώρα στην εφαρμογή του! Η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες είναι έτοιμη να δώσει συμβουλές και την υποστήριξή της», έγραψε ο Φιλίπο Γκράντι.

Η ΕΕ χαρακτήρισε «ιστορική» την συμφωνία. Προβλέπει την δημιουργία κέντρων κράτησης στα σύνορα και επιτάχυνση των διαδικασιών απέλασης των αιτούντων άσυλο που η αίτησή τους έχει απορριφθεί. Η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θεσμοθετεί την υποχρεωτική αλληλεγγύη ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Ουγγαρίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ