Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚ. Χατζηδάκης: Τι αλλαγές θα φέρει το εργασιακό νομοσχέδιο

Κ. Χατζηδάκης: Τι αλλαγές θα φέρει το εργασιακό νομοσχέδιο

«Ο στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και της αγοράς εργασίας». Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που θα φέρει.

«Πρέπει ή δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της τηλεργασίας που είναι ένα νέο φαινόμενο; Πρέπει ή δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με τους ντελιβεράδες και τους couriers; Πρέπει να δούμε πως θα τους καλύψουμε πληρέστερα», ανέφερε ο Υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως καθιερώνεται η ψηφιακή κάρτα απασχόληση, ικανοποιώντας ένα αίτημα του εργατικού κινήματος, αφού προστατεύει τον εργαζόμενο από αυθαιρεσίες εργοδοτών (π.χ. με τις υπερωρίες). «Θέλουμε ένα σύστημα πρωτοποριακό για ευρωπαϊκά δεδομένα», επεσήμανε.

Ακόμα, επεσήμανε πως με το εργατικό νομοσχέδιο κατοχυρώνει το 8ωρο και την πενθήμερη εργασία, ενώ παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να μπορεί να συμφωνήσει με τον εργοδότη να δουλέψει περισσότερες ώρες για να πάρει μεγαλύτερη άδεια ή παραπάνω ρεπό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ