don't even ask

don't even ask

spot_img

Εύσημα από Κομισιόν, άνοδος με οδηγό τη ΜΕΤΑ, “τρέχουν” οι τράπεζες, νέα υψηλά για Motor Oil και Mytilineos, τι θα απαντήσει η AEGEAN, “άνοιξη” για τα Ευρωπαϊκά ομόλογα και νέο limit down για Attica Bank

*Εύσημα Κομισιόν σε Ελλάδα: Ανθεκτική η ανάπτυξη, ικανοποίηση για την απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάπτυξης και μέτρα στήριξης, σύμφωνα με χειμερινές εκτιμήσεις που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Εκτίμηση για ρυθμό ανάπτυξης 1,2% το 2023 και 2,2% το 2024, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξηγεί τις σταθερές εισροές ξένων (και δη αμερικανικών) σε ελληνικά assets: τραπεζικές μετοχές, τίτλους εισηγμένων ομίλων και εταιρειών, κρατικά ομόλογα. 

*Με 2,32% στις 1.092,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με 2,09% στις 2.664,19 ο FTSELarge Cap, στις 863,06 με 2,84% ο Τραπεζικός Δείκτης. Στο 4,171% το GR10Y, στο 4,179% το αντίστοιχο IT10Y. Μία σχέση κρατικού χρέους… χίλιες αναλύσεις. Σημειώναμε χθες στην DeA, πως η Ρώμη “βγήκε” στις αγορές με έντοκο 12μηνης διάρκειας, για 7 δισ. Το “πλήρωσε” με 3,2%, απλά το υπενθυμίζω για να έχουμε μία τάξη μεγέθους.

*“Θα βγουν στο σφυρί 700.000 ακίνητα στο σφυρί…;;;” το εύλογο ερώτημα του Εμμ. Νότη, “σημαία” στη νέα “επίθεση” του ΣΥΡΙΖΑ κατά του οικονομικού επιτελείου, της κυβέρνησης… Καλό θα ήταν για τους πολιτικούς ταγούς να ρίξουν μία ματιά στα όσα αναφέρει ο εξαιρετικός συνάδελφος, γιατί εάν… χαθεί η μπάλα στα οικονομικά τότε… μαύρο φίδι. Με το μέτρο, όσο βαθύτερα εισέρχεται στην προεκλογική περίοδο (και) η οικονομία. 

*Άνοδος στην Wall Street, με οδηγό τη ΜΕΤΑ. Στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή-σήμερα Τρίτη- η προσοχή των επενδυτών. Για τον Ιανουάριο τα μεγέθη με την αγορά να αρχίζει να διαισθάνεται ότι η πολύ καθησυχαστική ιστορία της μείωσης του πληθωρισμού είναι πολύ πιο σύνθετη απ’ ότι θα θέλαμε να είναι, δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν στο CNBC.  

*Μετά την Morgan Stanley, η σειρά της Wood & Co να εμφανιστεί bullish για το εγχώριο banking. Και πως να μην: με 34,74% “τρέχει” ο κλάδος για το 2023, θέλετε και επί μέρους; Πειραιώς με 51,60% (! ), Alpha Bank με 34,85%, Eurobank με 31,18% και με 31,04% η Εθνική. Αποδόσεις σε διάστημα ενός και σχεδόν μισού μηνός. Πουθενά αλλού σε χρηματιστήριο της Ευρωζώνης. Οριστικό: Eurobank και Εθνική μπορούν να προχωρήσουν σε διανομή μερίσματος (2022), η Φρανκφούρτη θα “ανάψει” και τυπικά το “πράσινο φως” το αμέσως επόμενο διάστημα. Στις 24 Φεβρουαρίου η Πειραιώς “ανοίγει την αυλαία” ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών 2022, ακολουθεί η Eurobank- στις 9 Μαρτίου. 

*Έρχεται “άνοιξη” για ευρωπαϊκά ομόλογα, μείωση στα spreads στο πρώτο 6μηνο. Ο αντίλογος μέσω (δημοσκόπησης) Bloomberg για υψηλά επιτόκια και το 2024, όπερ αυξημένα έσοδα για το τραπεζικό σύστημα.

*Σήμερα ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα η Coca Cola HBC, η προσοχή και στο City για την Coca Cola Hellenic (στον FTSE100). Νέο υψηλό για 8 χρόνια και 6 μήνες το χθεσινό 1.092,91 για τον ΓΔ. Στα 141,6 εκατ. ο τζίρος, για δεύτερη σερί εβδομάδα μεγαλύτερος των 120 εκατ., καθώς οι εισροές ξένων funds συνεχίζονται. Προσέξτε: τα σχεδόν 30 εκατ. ευρώ “άλλαξαν χέρια” σε μόλις 2 τραπεζικές μετοχές: Πειραιώς και Εθνική.

*Πειραιώς και Helleniq Energy οι 2 επιλαχούσες για ένταξη στον MSCI Greece, τον Μάιο.

*Για τη Motor Oil… κρείττον σιγάν. Νέο υψηλό στα 25,18 ευρώ. Νέο υψηλό για τη μετοχή της Mytilineos στα 24,60 ευρώ. Ένα από τα bets των ημερών στα χρηματιστηριακά γραφεία, ποια από τις δύο θα φτάσει πρώτη στο 30άρι. Αυτά είναι… 

*Στη Δυτική Μακεδονία σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης με Γιώργο Περιστέρη. Όποιοι θεώρησαν εύκολο το shortάρισμα στα “χαρτιά” του ομίλου μάλλον θα “έκαψαν τα δάκτυλα” τους μετά το χθεσινό 2,41% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 11,90 ευρώ και το 0,58% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 11,90 ευρώ.

*Για να δούμε τι θα απαντήσει η διοίκηση της AEGEAN στις ερωτήσεις των αναλυτών, ειδικότερα σε όσες αφορούν στην άσκηση (ή όχι) των δικαιωμάτων προαίρεσης. Στα 7,60 ευρώ με… πτήση 7,04% για τη μετοχή, ένα από τα “χαρτιά” που μία αδυναμία την έχει η DeA. Και πως να μην…, όταν με 43,67% από την αρχή του έτους, την δικαιώνει απόλυτα. Εβδομαδιαίο “πέρασμα” από το “ταμείο”, ευγενική χορηγία των συνεργατών της στήλης. 

*Το χθεσινό “κλείσιμο” για τον Τραπεζικό Δείκτη ήταν το υψηλότερο από τις 27 Ιανουαρίου 2020. Σταδιακή η επαναφορά, όχι μόνο για τραπεζικές και blue chips αλλά και για όλο και περισσότερα “χαρτιά” της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. 

*“Καρφωμένη” στο limit down η μετοχή της Attica Bank. Ε, είχε παραγίνει το… αεροπλανικό, αποτίμηση μεγαλύτερη των υποχρεώσεων.

*Αναβολή στην αναβολή, για τη γενική συνέλευση της MIG. Τον πήρε αυτόν τον γύρο ο Μάριος (Ηλιόπουλος) κόντρα στον Χρήστο (Μεγάλου). Στο limit down η μετοχή της ΑΝΕΚ, καθώς η δρομολόγηση του deal παίρνει παράταση.        

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask